Erä

Hallinnon, metsästäjien ja tutkimuksen yhteinen susien jälkilaskenta toteutettiin kohtuullisissa lumiolosuhteissa – lajista ja lukumääristä päästiin yhteisymmärrykseen

Laskennasta saatu materiaali käydään läpi ja tuloksista tiedotetaan myöhemmin.
Lari Lievonen
Arkistokuva Pohjois-Karjalasta. Laskijoilta saadun palautteen mukaan olosuhteet olivat viime sunnuntaina kohtuullisen hyvät lähes koko laskenta-alueella.

Metsästäjien, riistantutkimuksen ja riistahallinnon yhteinen susien lumijälkilaskenta toteutettiin eilen sunnuntaina. Laskentaan osallistui yli 750 vapaaehtoista laskijaa, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö (MMM).

Laskennasta saatua materiaalia aletaan käydä nyt läpi, ja laskennan tuloksista tiedotetaan myöhemmin.

Laskenta-alueena oli hirvitalousalue Rannikko-Pohjanmaa – Pohjanmaa 3 sekä osia Satakunnan pohjoisosista. Jälkilaskennan lisäksi laskijat keräsivät DNA-näytteitä.

Laskijoilta saadun palautteen mukaan olosuhteet olivat kohtuullisen hyvät lähes koko laskenta-alueella. Lämpötila oli 1–2 astetta ja lumensyvyys vaihteli 2–10 senttimetriin. Uutta lunta laskenta-alueelle satoi perjantaina.

"Laskentaa tehtiin hyvässä yhteistyössä ja leppoisassa ilmapiirissä kaikkien tahojen kesken. Havaintoja käytiin läpi yhdessä paikallisten, riistahallinnon ja riistantutkimuksen kesken. Lajista ja lukumääristä päästiin yhteisymmärrykseen", sanoo lumijälkilaskentakoordinaattori Leena Kangas-Järviluoma Suomen metsästäjäliitosta.

Laskentaan osallistunut erätalousneuvos Vesa Ruusila maa- ja metsätalousministeriöstä kiitteli laskentaan osallistuneita heidän työpanoksestaan.

Lue lisää