Erä

Hirvisaalis pieneni edellisvuodesta – suurin pudotus Pohjois-Suomessa

Hirven pyyntilupia myönnettiin viime metsästyskaudelle noin kahdeksan prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna.
Tapio Rasmus
Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin noin 80 prosenttia.

Suomen riistakeskus kertoo, että kauden 2019 hirvijahdeissa saatiin saaliiksi runsaat 52 000 hirveä. Määrä on noin kymmenen prosenttia edellisvuotta vähemmän. Riistakeskuksen mukaan hirvisaalis pienentyi eniten Pohjois-Suomessa, mutta merkittävä pudotus nähtiin myös aivan eteläisimmässä Suomessa.

Hirven pyyntilupia myönnettiin viime metsästyskaudelle noin kahdeksan prosenttia vähemmän kuin edellisenä vuonna. Pyyntilupamäärä vähentyi eniten Pohjois-Suomessa.

Myönnetyistä pyyntiluvista käytettiin noin 80 prosenttia. Pyyntiluvalla saa pääsääntöisesti ampua yhden aikuisen hirven tai kaksi vasaa. Saaliista noin 45 prosenttia oli vasoja ja 55 prosenttia aikuisia hirviä. Kaadetuista aikuisista hirvistä 52 prosenttia oli naaraita ja 48 prosenttia uroksia.

"Hirvisaalis vähentyi edellisvuodesta useimmilla riistakeskusalueilla, suhteellisesti eniten pohjoisessa Oulun, Lapin ja Kainuun alueilla sekä toisaalta etelässä Uudellamaalla ja Kaakkois-Suomessa. Lukumääräisesti eniten hirviä metsästettiin edelleen suurilla Lapin ja Oulun riistakeskusalueilla", Suomen riistakeskuksen riistapäällikkö Jani Körhämö sanoo tiedotteessa.

Päättyneellä kaudella hirvijahtia oli toista kertaa mahdollista jatkaa tammikuun puoliväliin saakka. Koiran käyttäminen metsästykseen on kiellettyä vuodenvaihteen jälkeen.

Lue lisää