Poliisi varoittaa: Haulikon patruunoihin päätyi väärä kaliiperimerkintä - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Poliisi varoittaa: Haulikon patruunoihin päätyi väärä kaliiperimerkintä

Virheellisellä merkinnällä varustettu patruunaerä on tuotu Suomeen viime vuoden kesällä.
Reijo Vesterinen
Poliisihallitus varoittaa väärällä kaliiperimerkinnällä varustetuista RC Hyperfast Scamo Steel -haulikon patruunoista.

Poliisihallitus varoittaa väärällä kaliiperimerkinnällä varustetuista RC Hyperfast Camo Steel -haulikon teräshaulipatruunoista.

RC Hyperfast Camo Steel 12/76 34 gramman latauksella olevan patruunaan hylsyyn on tehtaalla merkitty virheellisesti merkintä 70 millimetriä hylsyn pituudeksi tuotantoerässä 42-323. Oikea merkintä pitäisi kuitenkin olla 76 millimetriä.

Poliisihallituksen mukaan 70 mm -merkintä 12/76 kaliiperin patruunan hylsyssä voi aiheuttaa vaaran mahdollisuuden erityisesti vanhemmissa pienemmällä paineella koeammutuissa 12/70 kaliiperin aseissa, eikä kyseistä patruunaa tule käyttää näissä aseissa missään olosuhteissa.

Virheellisellä merkinnällä varustettu patruunaerä on tuotu Suomeen viime vuoden kesällä.

Vaikka patruunarasiassa onkin oikea kaliiperimerkintä, on irtopatruunoilla tästä huolimatta olemassa sekaantumisriski. Poliisihallitus neuvoo, että eränumero löytyy patruunarasian pohjasta läpän sisäpuolelta.

Poliisihallitus pyytää patruunoita ostaneita palauttamaan jäljellä olevat patruunat myyjäliikkeeseen. Myyjäliike palauttaa asiakkaalle patruunoiden hinnan.

Lue lisää

Mitä puimurin tai traktorin kuljettajan pitää ottaa liikenteessä huomioon, jotta hän välttyy kolarin tullessa rikossyytteeltä? Poliisitarkastaja kertoo

Näin ehkäiset varkauksia maatilalla: Poliisi kertoo vinkit rikollisten karkottamiseen

Poliisi: Ison-Britannian maatilavarkausaalto voi rantautua myös Suomeen – "Kun tullaan maahan rikollisissa tarkoituksissa, kohteena voivat olla myös maatilat"

MT testasi Garminin trap-ammuntalaitetta – se analysoi jokaisen laukauksen ja laukauskuvion, riippumatta siitä meneekö laukaus ohi tai hajottaako se kiekon tomuksi