Erä

Hirvitiheystavoitteet jäävät liian usein saavuttamatta, vaikka työkalut hirvikantojen seurantaan ja hallintaan ovat paremmat kuin koskaan

Verotussuunnittelua osataan tehdä, mutta metsästystä ei jatketa tarpeeksi pitkään, sanoo MTK:n riista-asioiden edunvalvontaa hoitava kenttäjohtaja.
Juha Harju
Hirvieläinten pyyntilupien haku aukeaa 1. huhtikuuta. Hakemus on jätettävä viimeistään 30. huhtikuuta. Lupia haetaan ensisijaisesti sähköisesti.

Suomi on jaettu 59 hirvitalousalueeseen. Näistä alueista 38:lla hirvitiheys oli metsästyskauden jälkeen alueellisen riistaneuvoston asettamassa tavoitteessa.

”Järjestelmän uskottavuus on koetuksella, sillä meillä on yli 20 hirvitalousaluetta, jotka eivät ole saavuttaneet hirvikantatavoitetta kertaakaan viimeisten viiden vuoden aikana”, ruotii MTK:n riista-asioiden edunvalvontaa hoitava kenttäjohtaja Timo Leskinen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää