Vahinkoa aiheuttavien ammuttujen harmaahyljeurosten kuljettamisesta ja käsittelystä aletaan maksaa avustusta – luonnonsuojelujärjestöt moittivat tapporahajärjestelmäksi - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Vahinkoa aiheuttavien ammuttujen harmaahyljeurosten kuljettamisesta ja käsittelystä aletaan maksaa avustusta – luonnonsuojelujärjestöt moittivat tapporahajärjestelmäksi

Etelä-Suomen Merikalastajain liiton toiminnanjohtajan arvion mukaan ajatus on hyvä, mutta järjestelmän ehdot ovat niin tiukat, että avustuksella ei tule olemaan suurta käytännön merkitystä.
Maija Partanen
Hylkeiden aiheuttamia vahinkoja pyritään estämään myös muilla keinoilla, kuten esimerkiksi hylkeenkestävistä materiaaleista valmistettujen rysien ja kalankasvatuskassien suojaverkkojen avulla.

Kaupalliselle kalastukselle ja kalankasvatukselle aletaan myöntää avustusta rannikolla vahinkoja aiheuttavien harmaahyljeurosten poistamisesta aiheutuviin kustannuksiin, tiedottaa maa- ja metsätalousministeriö (MMM).

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Pelloksi ja metsäksi sopimaton notkelma saa uuden, tärkeän tehtävän

Eräohjelmassa hiivitään metsäkaurispukin perässä ja kuullaan kalastusopas Juha Happosen vinkit – "Jo satasella saa hyvä mökkiluotaimen"

Meneillään on munarosvoussesonki – "Vaikka koronavirus lähes lopetti ulkomaalaisten liikkumisen Suomessa, ei pidä tuudittautua siihen, ettei vaaraa ole"

Metsähallituksen soidinpaikkatarkastukset paljastivat: Metson soitimilla riitti Lapissa lintuja ja kahden edelliskesän poikueet ovat onnistuneet hyvin