Erä

Vahinkoa aiheuttavien ammuttujen harmaahyljeurosten kuljettamisesta ja käsittelystä aletaan maksaa avustusta – luonnonsuojelujärjestöt moittivat tapporahajärjestelmäksi

Etelä-Suomen Merikalastajain liiton toiminnanjohtajan arvion mukaan ajatus on hyvä, mutta järjestelmän ehdot ovat niin tiukat, että avustuksella ei tule olemaan suurta käytännön merkitystä.
Maija Partanen
Hylkeiden aiheuttamia vahinkoja pyritään estämään myös muilla keinoilla, kuten esimerkiksi hylkeenkestävistä materiaaleista valmistettujen rysien ja kalankasvatuskassien suojaverkkojen avulla.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Luonnonsuojeluliitto valitti karhuluvista hallinto-oikeuteen ja vaatii toimenpidekieltoa – "Orivesi-Juupajoen poikkeuslupa on väärin ja riittämättömästi perusteltu"

Itämerennorpan saalis laski edelliseen metsästysvuoteen verrattuna – harmaahylkeen saalis nousi viime vuodesta

Luonnonsuojeluliitto vaatii maatalouden ympäristörahoituksen lisäystä

Hallinto-oikeus hylkäsi luonnonsuojeluliiton valituksen Tohmajärven hanhiluvasta – 12 viljelijän lupa oli ensimmäinen viime toukokuussa myönnetty ampumislupa