Kriittisyys susien laitonta pyyntiä kohtaan on voimistunut, koska lähiyhteisön sopua ei haluta rikkoa – ilmoitukset epäilyistä tekevät ulkopuoliset liikkujat - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Kriittisyys susien laitonta pyyntiä kohtaan on voimistunut, koska lähiyhteisön sopua ei haluta rikkoa – ilmoitukset epäilyistä tekevät ulkopuoliset liikkujat

Susipolitiikassa pitäisi miettiä, miten paikallisia toimijoita voitaisiin tukea ristiriitaisten tilanteiden käsittelyssä, sanoo ympäristöpolitiikan emeritusprofessori.
Jukka Pasonen
Ihmisten into ilmoittaa poliisille oudoista tapahtumista tai rikosepäilyistä, on pieni erityisesti tilanteissa, joissa viralliset ja epäviralliset normit, eli säännöt ja sopimukset ovat ristiriidassa keskenään.

"Susi jos osuu kohdalle, niin varmasti ammutaan." Tällainen uho on laimentunut Itä-Suomen yliopiston ympäristöpolitiikan emeritusprofessori Pertti Rannikon Oikeus-lehdessä julkaistun tutkimusartikkelin mukaan.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Auranmaan Viikkolehti: Sudet tappoivat parikymmentä lammasta Tarvasjoella

Olethan varovainen? Virtavesien kutusoraikoissa kahlaaminen voi vaarantaa kalanpoikasten kehittymisen

Kansalaisaloite valkoposkihanhien metsästyksen sallimiseksi ylitti 50 000 allekirjoituksen rajapyykin tänään

Video: Ruovetinen metsästysseura ylläpitää talkoilla koko kylän erä- ja luontokeskusta – "Mehän järjestämme tänne tarvittaessa cateringin"