Metsähallituksen soidinpaikkatarkastukset paljastivat: Metson soitimilla riitti Lapissa lintuja ja kahden edelliskesän poikueet ovat onnistuneet hyvin - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Metsähallituksen soidinpaikkatarkastukset paljastivat: Metson soitimilla riitti Lapissa lintuja ja kahden edelliskesän poikueet ovat onnistuneet hyvin

Metsähallituksen järjestelmään on tähän mennessä ehditty päivittää 99 soidinta, joista 14 on uusia. Viime vuonna uusia soidinpaikkoja oli 7.
Heikki Willamo
Metsokukkojen soidinreviireistä koostuva soidinpaikka on kooltaan noin 20 hehtaaria. Kukkojen päiväreviireistä koostuva soidinalue taas on kooltaan jopa 300 hehtaaria.

Metsähallitus tarkastaa Lapissa vuosittain metsojen soidinpaikkoja. Tavoitteena on selvittää soitimien sijainti ja metsojen määrä sekä seurata metsätalouden vaikutuksia metson soidinpaikkojen säilymiseen.

Soidinpaikkojen tarkastusten pohjana ovat aiemmin tiedossa olleiden tai tarkastuksen aikana havaittujen soidinten maastotiedot, kerrotaan Metsähallituksen tiedotteessa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Aarre: Niilo Reilin Toivo-koira etsii leimikoista kanalintujen pesiä – kymmenen hehtaarin tarkistus sujuu koiralta parissa tunnissa

Rapujen ystävät odottavat jo kauden alkamista, mutta vielä pitää malttaa – “Ravustus ei vaadi kalliita välineitä, eikä se ole vaikeaa”

Video: Arttu Eskola alkoi pitää metsästyskanavaa 15-vuotiaana – kolme vuotta on opettanut kuvaamaan entistä paremmin

Yli 70 prosenttia retkeilykyselyyn vastanneista aikoo yöpyä ulkona tänä kesänä