Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Kaurispukeille katettiin pitopöytä – makean ja suolaisen yhdistelmä on vastustamaton

Pienten hirvieläinten talvi- ja houkutteluruokinta jakavat mielipiteitä. Asiantuntijan näkemys on, että ruokinnan lopettaminen ei lopettaisi hirvieläinten kannan kasvua eikä pienentäisi sen kokoa.
Rami Marjamäki
Leo Grönlund teki toukokuussa valmisteluja kyttäyspaikallaan Ikaalisissa kevään kaurispukkijahtia varten. Eläimiä hän yrittää houkutella paikalle levittämällä maahan houkutusaineseosta, jossa on maissisiirappia ja suolaa.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Houkutuskuvat vesille ja pillittämään

"Metsästysvuokrasopimuksiin kirjaus tyydyttävästä hirvieläintiheydestä" – viljelijä ehdottaa paikallista tuottajayhdistystä sopijatahoksi päättämään peurojen pyynnistä

Riistakeskus menetteli virheellisesti peuralupa-asiassa – luvanhakija valitti ja hallinto-oikeus kumosi riistakeskuksen päätöksen

Lukijalta: "Hirvieläinkantaa on leikattava nopeasti ja paljon – myös laki vaatii pikaisia muutoksia"