Erä

Sudet ovat tappaneet tai vahingoittaneet ainakin 20 koiraa – hirviporukat odottavat kuumeisesti lunta maahan

Sulan maan aikaan susiriskiin on mahdotonta varautua.
Jukka Pasonen
Kartalle on merkitty maanantaihin 2. marraskuuta mennessä riistavahinkorekisteriin merkityt tapaukset, sudet ovat tappaneet lisää koiria viime päivien aikana.

Tähän mennessä metsästyskautta sudet ovat tappaneet Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Haapajärven kaupungin alueella yhteensä kolme koiraa.

Tilanne on samankaltainen naapurissa Haapavedellä. Riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Matti Niemiaho kertoo, että viime viikonloppuna sudet tappoivat kaksi koiraa hirvijahdin yhteydessä ja aloitusviikonloppuna yhden.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Ammutaanko kokonaisia susilaumoja vai susiyksilöitä? – kannanhoidollisen metsästyksen toteutustavasta pitää keskustella jo nyt, vaatii MTK:n edustaja

Susien pihakäynnit ja pannoituksesta luopuminen harmittavat ministeri Leppää – "Susivahinkoja on ollut liikaa, pantatiedoille olisi tarve"

Luonto-Liitto ei hyväksy suden kannanhoidollista metsästystä

Susijahtiin saatetaan päästä talvella 2021–2022 – seuraava askel matkalla kannanhoidolliseen metsästykseen on suotuisan suojelutason määrittely