Erä

Metsästysseuran nahat olivat mennä monttuun, kunnes kotimainen laukkuvalmistaja pelasti tilanteen – "Olen ylpeä, että saan kantaa itse kaadetusta peurasta tehtyä reppua"

Kasperin tuotteet ommellaan käsi­­työnä Suomessa. Vetoketjut, vuori ja muu ylimääräinen on jätetty pois, jotta tuotteet on helppo korjata. ”Ihmiset on totutettu siihen, että tavaraa saa halvalla eikä korjaus kannata”, yrittäjä Janne Suhonen harmittelee.
Jaana Kankaanpää
Metsästäjä Samuel Sorainen sekä Kasperin Janne Suhonen ja Michael Tervanen testasivat syyskuussa juuri valmistuneiden reppujen istuvuutta. Soraisen reppu on valmistettu hänen itse kaatamansa valkohäntäpeuran nahasta.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Metsästysvuokrasopimuksella voi vähentää konflikteja – "Sopimuksiin tulisi kirjata esimerkiksi maanomistajan tahto riistan niukkuuden tai runsauden suhteen"

Aarre: Lapinjärvellä asuva maanviljelijä Matti Vilén metsästää valkohäntäpeuroja omilla maillaan – Riistapellolla Vilén kasvattaa viljaa ja härkäpapua

Valkohäntäpeurojen ruokinnan rajoittamista tuetaan laajasti – ”Kannan tuottavuutta lisäävä tai kantaa kasvattava ruokinta on lopetettava”

Valkohäntäpeurakysymykseen pureudutaan tiistaina avoimessa webinaarissa – äänessä ministeriön, riistahallinnon, metsästäjien, viljelijöiden ja tutkijoiden edustajat