Erä

Luke arvioi Suomessa olevan jopa 300 ahmaa – puolet elää poronhoitoalueen ulkopuolella

MT Plus Erä 28.12.2018

Ahmoja on entistä enemmän etenkin Itä-Suomessa.

Petteri Kivimäki
Ahmakanta on runsastunut etenkin Itä-Suomessa, mutta havaintoja on tehty eteläisintä Suomea myöten. Tämä ahma kirmasi kuvanottohetkellä Ähtärin eläinpuistossa.

Kahdenkymmenen viime vuoden aikana Suomen ahmakanta on moninkertaistunut, tiedottaa Luonnonvarakeskus (Luke).

Viime talven ahmakannan arvioidaan olleen 270−300 yksilöä, noin 20 prosenttia suurempi kuin edellisenä talvena.

Poronhoitoalueella liikkui arviolta 120–140 ahmaa, niistä Pohjois-Lapissa 40–60 yksilöä. Poronhoitoalueen ulkopuolella ahmoja oli 150–160.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT