Väre-pilkit valmistetaan Tohmajärvellä – yksi hittipilkeistä veteen kuin veteen on sinikromi volframi -mormuska - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Väre-pilkit valmistetaan Tohmajärvellä – yksi hittipilkeistä veteen kuin veteen on sinikromi volframi -mormuska

Kotimaisia pilkkien valmistajia ei ole monia.
Lari Lievonen
Punaisen ja kuparin yhdistelmä on yksi suosituimmista Väre-­pilkin pystypilkeissä, se toimii tummissa vesissä, kertoo Päivi Purmonen.

Tohmajärveläinen Päivi Purmonen pääsi ensimmäisen kerran kalaan isänsä kanssa 6-vuotiaana. Siitä lähtien hän on ollut innokas vapa- ja pyydys­kalastaja.

15 vuotta sitten Purmonen innostui myös kilpapilkinnästä. Kilpailuissa hän tutustui joensuulaiseen Martti Korhoseen, tunnettujen Väre-pilkkien valmistajaan.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Kuusien istutus karuille maille on samanlainen hölmöys kuin räkämänniköiden viljely 1970-luvulla: "Myöhemmin sitä vielä kirotaan"

Koirarekisterin ylläpitäjäksi kaavailtu Ruokavirasto suhtautuu hankkeeseen vastakarvaisesti – valtaosa lausunnonantajista puoltaa rekisteriä

Karhu ja juna törmäsivät toisiinsa Lieksassa

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa