Erä

Aktiivisia pyydä ja päästä -kalastajia vähän, mutta kalastusmuotoa kannattaa moni – "Uhanalainen lohikala arvokkaampi vesistössä kuin ruokapöydässä"

Positiivisimmin pyydä ja päästä -kalastukseen suhtautuvat pääkaupunkiseudulla asuvat, negatiivisimmin Lapin ja entisen Oulun läänin alueilla asuvat.
Pekka Fali
Pro gradu -tutkielman kalastusmatkailusta tehnyt Lari Turunen harrastaa myös itse kalastusta, tällä kertaa Mainuanjoella Kainuussa.

Lähes kaksi kolmesta suomalaisesta kalastusmatkailijasta suhtautuu myönteisesti pyydä ja päästä -kalastukseen. Näin osoittaa Lari Turusen Itä-Suomen yliopistossa tekemä pro gradu -tutkielma.

Tutkimukseen vastasi yli 900 suomalaista kalastusmatkailijaa. Vaikka vain pieni osa kyselyyn vastanneista on aktiivisia pyydä ja päästä -kalastajia, kaksi kolmesta vastaajasta kannattaa kalastusmuotoa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kullanhuuhdonta kiehtoo, vaikka rikastumisen mahdollisuus on vähäinen – "Tämä on aarteen etsintää kuin lotto tai vähän vaikeampi pajatso",

Video: Sotkamolaistubettaja Veka Tolonen kohtasi karhuemon pentuineen – "älyttömän hieno kokemus"

Hirvituhot aiheuttavat vuosittain miljoonien kuutioiden kasvutappiot Ruotsissa