Erä

Lounais-Suomen Pyhäjärven ravut maistuvat ihmisille ja ahvenille – ammattikalastajilla järvessä jopa 500 mertaa: ”Niiden kiertämiseen ei tahdo yksi päivä riittää"

Satakunnan eteläosissa liplattavan Pyhäjärven pinnan alla tuhannet rapumerrat odottavat saalista. Vuoden rapusaalis vaikuttaa kohtalaiselta.
Kari Salonen
Lauri Mäntyranta nostaa selkänarua, joissa merrat ovat kiinni tasaisin välimatkoin. Pyhäjärvi-mallista venettä soutaa Laurin veli Olli Mäntyranta, ja ravustusreissulla mukana oli myös Suomessa vierailulla ollut Olli Mäntyrannan belgialainen ystävä Brice Duchêne.

Ravustuskausi on alkanut etenkin Etelä-Suomessa mukavasti, kertoo Luonnonvarakeskuksen tutkija Esa Erkamo.

"Touko–kesäkuu oli tavanomaista lämpimämpi, mutta heinäkuu normaalia koleampi, joten rapujen suhteen ollaan aika tavallisessa rytmissä."

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsästys sai ikävän käänteen Kannuksessa: Osuman saanut karhu hyökkäsi metsästäjän kimppuun – seurauksena vakavat vammat

Viranomaisten valvonnan saldo Pohjois-Karjalassa: 550 tarkastettua metsästäjää, kolme metsästysrikkomusta, yksi ampuma-aserikos, ei yhtään rattijuoppoa

Akat ampumaan -tapahtuma tarjosi hauleja, hemmottelua ja hyvää ruokaa: "Me lähdettiin viettämään äiti-tytär -päivää"