Erä

Utsjoella matkailuyrittäjät torjuvat turistikalastuksen hiipumisen aiheuttamaa lovea panostamalla ympärivuotisuuteen ja kansainväliseen matkailuun

Paikallisen yrittäjäjärjestön kyselyn mukaan turistikalastajille palveluita tarjonneiden yritysten liikevaihto tippui 20–60 prosenttia.
Pekka Fali
Utsjoen kansainvälistymishankkeen tavoitteena on markkinoida Utsjokea enemmän yhdessä ja osana Inari-Saariselkä -matkailualuetta.

Utsjoen kunta ei ole erikseen tilastoinut yrityksiä, joiden liikevaihto perustuu loheen ja lohenkalastukseen. Tai perustui, sillä vuonna 2017 astui voimaan Norjan ja Suomen valtioiden välinen päivitetty sopimus ja kalastussääntö Tenojoen lohenkalastuksesta.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Savonlinnan järvialueen talvinuottauskulttuuri ansaitsisi päästä Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon", sanoo kulttuuriantropologian emeritusprofessori

"Metsästys mainittiin hallitusohjelmassa moneen kertaan – se on hyvä lähtökohta metsästyksen edistämiselle"

Video: Tubettajat halusivat vakuuttaa katsojansa hauenkalastuksen hyvyydestä — "Haluttiin saada nuoret mukaan"