Erä

Ruotsalais-norjalaisen tutkimuksen mukaan metsästäjät vähentävät hirvenmetsästystä susien läsnäolon takia mutta maksimoivat hirvikannan tuottavuutta suosimalla sonnien ampumista

Sudet syövät hirvikannasta 2–12 prosenttia reviiristä riippuen, metsästäjien hirviverotuksen vaihteluväli on 8–33 prosenttia.
Barbara Zimmermann
Ruotsissa ja Norjassa on tutkittu susien vaikutusta muun muassa hirvenmetsästykseen ja hirvien aiheuttamiin taimikkotuhoihin.

Ammuttujen hirvien määrä on vähentynyt voimakkaasti Ruotsissa ja Norjassa. Osin kehitystä selittää kasvava susikanta, sillä suden läsnäolo vaikuttaa metsästysvalintoihin.

Ruotsin maatalousyliopisto ja Norjan Inlandetin yliopisto ovat julkaisseet kolme raporttia tutkimuksesta, jossa on analysoitu hirvikannan kehitystä metsästyskiintiöiden, kaadettujen hirvien ja hirvihavaintojen perusteella.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tukes selvitti suurpetojen haaskakuvauksen riskejä: Kohdistuvat etupäässä alueen asukkaisiin, mökkiläisiin tai retkeilijöihin ja muihin luonnossa liikkuviin

Aseluvan nettihaku lykkäytyi jo toista kertaa

Jahtipäällikkö rakentaa hirvijahdin – ”Kaatoprosentti on meillä yleensä puhdas sata"