Erä

Oma riista -palvelu korvaa näppituntuman ja miesmuistin hirviverotuksen suunnittelussa – ennen suunniteltiin, metsästettiin ja kuultiin vasta seuraavana keväänä miten meni

Kun hirvikaadot ja -havainnot kirjataan palveluun tarkasti, muun muassa metsästyksen edistymistä ja alueen hirvisaaliin rakenteen kehittymistä voi seurata reaaliajassa.
Markku Miettinen
Suomen riistakeskukseen hirvitalousalueiden toiminnan kehittäminen -hanke on maa- ja metsä­talousministeriön rahoittama kehittämishanke, joka päättyy vuoden 2021 lopussa.

Hirvenmetsästys alkaa täydellä teholla lauantaina, kun koirajahti on sallittu koko maassa. Syksyn ja talven jahdeissa on käytettävissä yhteensä 50 385 hirvenpyynti­lupaa.

Osa luvista on jo käytetty, sillä pellolta vahtimalla metsästyksen sai aloittaa 1. syyskuuta koko maassa. Pohjoisessa metsästys ehdittiin aloittaa jo 1. syyskuuta. Siellä ensimmäinen kausi kesti 20. syyskuuta asti.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jämtlanninpystykorva kohtasi kaksi sutta Haapavedellä kesken hirvijahdin, kohtaaminen tallentui videolle – koira pelastui omistajan arvion mukaan sen jämäkän käytöksen ansiosta

Satu Vaarulan kotimatka sai erikoisen käänteen, kun hän näki tien vieressä valkoisen valkohäntäpeuran: "Katsoin, että mikähän eläin tuo on"

Vuoden luontokuva -kisassa ennestään palkittu voittaja – tarina korpista huijaamassa karhua vetosi