Hyvin istuva koiratutka ei haittaa koiran suorituskykyä – paikannuslaitteiden käytön vaikutusten tutkiminen olisi eläinfysioterapeutin mielestä perusteltua ja kiinnostavaa - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Hyvin istuva koiratutka ei haittaa koiran suorituskykyä – paikannuslaitteiden käytön vaikutusten tutkiminen olisi eläinfysioterapeutin mielestä perusteltua ja kiinnostavaa

Kotimaisilla valmistajilla Ultracomilla ja Trackerillä ei ole erikseen pienten ja isojen koirien malleja. Kansainvälinen Garmin valmistaa kahta kokoa.
Lari Lievonen
Paikannuslaitteiden valmistajat huomioivat erikokoiset koirat eri tavalla tuotevalikoimissaan. Kuvassa normaalikokoisella hieman alle 9 kiloisella karkeakarvaisella mäyräkoiralla on Trackerin paikannin kiinnitettynä valmistajan pienimpiin liiveihin.

Koiran paikannuslaite on kiistatta tärkeä turva- ja apuväline metsästyksessä. Mutta koiratutkapannan, -liivin tai -valjaiden sopivuutta omalle koiralle on syytä tarkastella kriittisesti, sanoo Eläinsairaalan eläinfysioterapeutti ja Suomen ensimmäinen eläinfysioterapiasta väitellyt tohtori Heli Hyytiäinen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Onko nyt menossa kaikkien aikojen retkeilyvuosi? Telttailukuume tyhjentää hyllyjä alan liikkeissä: "Ihmiset ovat oppineet katsomaan lähelle"

Ministeriö esittää: Hirvenmetsästystä aikaistetaan Pohjois-Suomessa lumisten talvien takia

Epäonnisen kalastusretken pelastaa vanha kunnon katiska

Osaatko toimia oikein, kun eläin tulee tielle? Asiantuntija muistuttaa, ettei omalla toiminnalla pidä lisätä riskejä