Hyvin istuva koiratutka ei haittaa koiran suorituskykyä – paikannuslaitteiden käytön vaikutusten tutkiminen olisi eläinfysioterapeutin mielestä perusteltua ja kiinnostavaa - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Hyvin istuva koiratutka ei haittaa koiran suorituskykyä – paikannuslaitteiden käytön vaikutusten tutkiminen olisi eläinfysioterapeutin mielestä perusteltua ja kiinnostavaa

Kotimaisilla valmistajilla Ultracomilla ja Trackerillä ei ole erikseen pienten ja isojen koirien malleja. Kansainvälinen Garmin valmistaa kahta kokoa.
Lari Lievonen
Paikannuslaitteiden valmistajat huomioivat erikokoiset koirat eri tavalla tuotevalikoimissaan. Kuvassa normaalikokoisella hieman alle 9 kiloisella karkeakarvaisella mäyräkoiralla on Trackerin paikannin kiinnitettynä valmistajan pienimpiin liiveihin.

Koiran paikannuslaite on kiistatta tärkeä turva- ja apuväline metsästyksessä. Mutta koiratutkapannan, -liivin tai -valjaiden sopivuutta omalle koiralle on syytä tarkastella kriittisesti, sanoo Eläinsairaalan eläinfysioterapeutti ja Suomen ensimmäinen eläinfysioterapiasta väitellyt tohtori Heli Hyytiäinen.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Eräohjelmassa hiivitään metsäkaurispukin perässä ja kuullaan kalastusopas Juha Happosen vinkit – "Jo satasella saa hyvä mökkiluotaimen"

Meneillään on munarosvoussesonki – "Vaikka koronavirus lähes lopetti ulkomaalaisten liikkumisen Suomessa, ei pidä tuudittautua siihen, ettei vaaraa ole"

Metsähallituksen soidinpaikkatarkastukset paljastivat: Metson soitimilla riitti Lapissa lintuja ja kahden edelliskesän poikueet ovat onnistuneet hyvin

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava