Kala-ala haluaa merimetson metsästettäväksi lajiksi, jotta kannan koko voitaisiin kohtuullistaa – ehdotus kansalliseksi merimetsostrategiaksi luovutettiin ympäristöministeriölle - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Kala-ala haluaa merimetson metsästettäväksi lajiksi, jotta kannan koko voitaisiin kohtuullistaa – ehdotus kansalliseksi merimetsostrategiaksi luovutettiin ympäristöministeriölle

Kala-alan toimijoiden ja Kristiinankaupungin edustajien mielestä työryhmässä ei tunnustettu sitä, että ylisuureksi kasvanut merimetsokanta aiheuttaa vakavia haittoja monille tahoille.
Ville-Petteri Määttä
Kaikki halukkaat voivat kommentoida strategia- ja toimenpidesuunnitelmaehdotusta lausuntopalvelu.fi-palvelussa viikosta 45 alkaen, ja lausuntoja voi antaa joulukuun loppuun saakka.

Merimetsotyöryhmä esittää alueellisen yhteistyön lisäämistä ja poikkeuslupien käsittelyn tehostamista.

Merimetson aiheuttamien vahinkojen rajoittamista pohtinut työryhmä luovutti tänään ympäristöministeriölle ehdotuksensa kansalliseksi merimetsostrategiaksi ja siihen liittyväksi toimenpidesuunnitelmaksi.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Eräohjelmassa hiivitään metsäkaurispukin perässä ja kuullaan kalastusopas Juha Happosen vinkit – "Jo satasella saa hyvä mökkiluotaimen"

Meneillään on munarosvoussesonki – "Vaikka koronavirus lähes lopetti ulkomaalaisten liikkumisen Suomessa, ei pidä tuudittautua siihen, ettei vaaraa ole"

Metsähallituksen soidinpaikkatarkastukset paljastivat: Metson soitimilla riitti Lapissa lintuja ja kahden edelliskesän poikueet ovat onnistuneet hyvin

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava