Uusi susikannan hoitosuunnitelma haluaa niiden äänet kuuluviin, jotka jakavat elämänsä susien kanssa oikeasti – eivät vain sosiaalisessa mediassa - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Uusi susikannan hoitosuunnitelma haluaa niiden äänet kuuluviin, jotka jakavat elämänsä susien kanssa oikeasti – eivät vain sosiaalisessa mediassa

Kannanhoidollisen metsästyksen sallimisen eteen tehdään töitä, vakuuttaa neuvotteleva virkamies Sami Niemi maa- ja metsätalousministeriöstä.
Petteri Kivimäki
Yksi uuden hoitosuunnitelman hankkeista on koota yhteen sähköiseen palveluun riistaeläinvahinkoja koskeva tieto. Nykyisin riistavahinkoihin sekä vahinkojen ennaltaehkäisyyn liittyvä tieto on vaikeasti löydettävissä ja hajallaan eri toimijoiden verkkosivuilla.

26 vuotta sitten susi oli Suomessa haittaeläin, jonka kuka tahansa sai ampua maanomistuksesta ja metsästysoikeudesta riippumatta. 12 vuotta sitten suden suojelu tosiasiallisesti alkoi tiukentua. Tällä on vaikutuksensa siihen, miten susikannan hoitoon ja susiin nyt suhtaudutaan, muistutetaan tiistaina vahvistetussa ja julkaistussa uudessa susikannan hoitosuunnitelmassa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Video: Ruovetinen metsästysseura ylläpitää talkoilla koko kylän erä- ja luontokeskusta – "Mehän järjestämme tänne tarvittaessa cateringin"

Ylenpalttinen valkohäntäpeurakanta koettelee maanomistajan kärsivällisyyttä – "Osa viljelijöistä on sitä mieltä, että ampukaa kaikki monttuun"

Kaurispukeille katettiin pitopöytä – makean ja suolaisen yhdistelmä on vastustamaton

Kokoomuksen Orpo vaatii MT kolumnissaan valkoposkihanhien metsästystä