Erä

Suomalaiset syövät harmillisen vähän lähikalaa – sisävesien särkisaalis voitaisiin viisinkertaistaa

Korvaamalla lihaa lähikalalla voi pienentää helposti omaa ravinnekuormitustaan ja hiilijalanjälkeään.
Jaana Kankaanpää
Särkikaloja nuotattiin Lahden Vesijärvellä vuonna 2016 ravinteiden poistamiseksi. Tulevaisuudessa saalismäärien toivotaan kasvavan ja kalojen päätyvän ihmisten lautasille.

Särjen pyyntimäärä on mahdollista ainakin viisinkertaistaa 20 miljoonaan kiloon Suomen sisävesissä. Viime vuosina särkeä on pyydetty 2–4 miljoonaa kiloa. Särkikalakantoja tutkineen Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Antti Lappalainen kertoo, että tiedot särkikalakannoista ovat yhä huterat.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää