Erä

Yhä useamman aseluvan haltijan osoitettava harrastuneisuutensa viiden vuoden välein – vaatimus koskee nyt myös pitkiä puoliautomaattiaseita, aiemmin vain lyhyitä käsiaseita

Vaatimus harrastuneisuuden osoittamisesta on seurausta ampuma-aselakiin tehdyistä muutoksista, jotka koskevat itselataavaa kertatulta ampuvia kivääreitä, haulikoita ja pienoiskivääreitä.
Lari Lievonen
Jos olet saanut aseluvan itselataavaan kertatulta ampuvaan kivääriin, haulikkoon tai pienoiskivääriin 15.7.2019 jälkeen, tulee sinun jatkossa osoittaa harrastuneisuutesi viiden vuoden välein. Kuvassa tähtää Haulikkokoulun kouluttaja Jani Kokkonen.

Oletko saanut heinäkuun 15. päivän jälkeen hankkimisluvan aseeseen, jonka toimintapa on itselataava kertatuli? Siinä tapauksessa sinun on vuonna 2024 osoitettava, että harrastuksesi jatkuu ja lupaedellytykset ovat voimassa edelleen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää