Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruotsin 75-karonkka: Who’s Who ravasi Paralympiatravetin sankariksi

Åbyssä ravattiin peräti kolmen suurkilpailun iltapäivä. Kierros huipentui huikeaan Paralympiatravet-finaaliin.
Örjan Kihlströmillä oli aihetta hymyyn myös Åbyssä. Mies ohjasti suurvoitot Who’s Wholla ja Francesco Zetillä.
Örjan Kihlströmillä oli aihetta hymyyn myös Åbyssä. Mies ohjasti suurvoitot Who’s Wholla ja Francesco Zetillä. Kuva: Ville Toivonen

1. Who’s Who

Paralympiatravetin finaalista ei tullut odotetunlaista vauhtijuhlaa. Örjan Kihlström esitteli jälleen kerran oivaa ajosilmää Who’s Whon kanssa, ja valjakko voitti lähdön tuloksella 11,9. Paljon ratkesi heti kiihdytyksessä. Extreme ei pystynyt puolustautumaan sisäradalta Who’s Whota vastaan, ja tämän jälkeen Kihlström päästi ulkoa rynnistäneen Night Brodden eteensä. Siltä kärkipaikka oli pian uudestaan haettavissa, ja näin pahin vastustaja Extreme oli pelattu 3. sisälle.

Åbyn open stretch -radalta se sai sieltäkin lopussa mahdollisuuden, mutta kahta mittaa tanskalaisori ei enää pystynyt ottamaan Who’s Whota kiinni tämän liukuessa keulapaikalta varmaan voittoon. Pasi Aikio valmentaa Travkompaniets Stall Ab:n omistavaa loistavaa oria.

2. Francesco Zet

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kungapokalenin finaali oli sekin Örjan Kihlströmin juhlaa. Hän puolusti toisella radalla ensin paikkansa ulkoa edelle yrittänyttä Iznogoud Amia vastaan, ja marssi Francesco Zetin kanssa ensimmäisellä takasuoralla keulaan. Avaus venyi 07,7-vauhtiseksi, mutta tästä vähät välittämättä nelivuotisässä irtosi lopussa tyylikkäästi ykköseksi. Francesco Zetin voittotulos oli 12,0. Oriin valmentaja on Daniel Redén, ja superlahjakkuuden ura käsittää toistaiseksi kaksitoista starttia ja kymmenen voittoa. Voittosumma kipusi jo päälle 750.000 euron.

3. Chebba Mil

Alle 20.000 euron voittosumalla Drottningpokalen-finaaliin startannut Chebba Mil oli myös loistava kirittyään 4. ulkoa vuorenvarmaan voittoon tuloksella 11,7. Matkavauhti oli rajua, mutta Chebba Milkin joutui tekemään taustalta ykkösen eteen töitä. Se jäi etusuoralla parijonossa pykälän kauemmaksi, ja joutui aloittamaan kirinsä viimeisen takasuoran alussa varsin kaukaa. Lopussa hollantilaisen Robin Bakkerin ajokilla ei kuitenkaan ollut hädän päivää. Tamman valmentaja on Bakkerin maanmies Paul Hagoort.