Hevoset

HS: Espoolaista ratsastustallia epäillään eläinsuojelurikkomuksista

Etelä-Espoon ratsastuskoululla ei ole tällä hetkellä opetustoimintaa.
Saara Olkkonen
Etelä-Espoon ratsastuskoulun toiminta seisoo eläinsuojelurikoksen tutkinnan vuoksi. Kuva ei liity uutisen ratsastuskouluun.

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee Etelä-Espoon ratsastuskoulua eläinsuojelurikoksesta ja törkeästä eläinsuojelurikoksesta, uutisoi Helsingin Sanomat (HS). Tutkinnanjohtaja Rauli Salonen kertoo lehdelle vain, että esitutkinta valmistunee kevään aikana.

Ratsastuskoulua ei ole asetettu toimintakieltoon. HS on tavoittanut toisen Matinkylässä toimivan ratsastuskoulun omistajista. Hän kertoo lehdelle, että hevoset on viety tutkinnan ajaksi eri talleille Uudellamaalla, eikä toimintaa ole tällä hetkellä.

Koulun Facebook-sivujen mukaan rakennuksia on remontoitu, mutta sivut eivät kerro mitään toiminnan keskeytyksestä. Toisaalta edelliset ilmoitukset tuntitarjonnasta ovat alkusyksyltä.

HS on tarkistanut tallin tilitiedot. Kausi 2018 oli 80 000 euroa tappiolla ja liikevaihto on laskenut vuodesta 2017 kolmanneksen.

Jos asia etenee syyttäjälle, ja siitä myös asetetaan rangaistuksia, törkeästä eläinsuojelurikoksesta seuraa aina vankeustuomio vähintään ehdollisena. Eläinsuojelurikoksesta sen sijaan langetetaan joko sakkoja tai vankeutta. Myös eläintenpitokielto seuraa yleensä rikosrangaistusta.

HS: Etelä-Espoon ratsastuskoulua epäillään eläinsuojelurikoksista

Lue lisää