Tallien toiminta helpottuu kesäkuun alusta – ratsastuskilpailujen järjestelyistä odotetaan ohjeita Avilta - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Tallien toiminta helpottuu kesäkuun alusta – ratsastuskilpailujen järjestelyistä odotetaan ohjeita Avilta

Rajoitusten vaiheittainen purkaminen mahdollistaa ratsastuskoulujen lähes normaalin toiminnan, tiedottaa Suomen Ratsastajainliitto.
Lari Lievonen
Utran tallilla Joensuussa on ratsastettu poikkeustilan aikana hieman normaaliakin pienemmissä ryhmissä ja hygieniasäännöistä on pidetty tarkoin kiinni. Ruusa ja ratsastaja Saara Leinonen jäähdyttelevät tunnin lopuksi.

Poikkeustilan vaiheittainen purku kesäkuun alusta asti mahdollistaa ratsastuskoulujen lähes normaalin toiminnan. Tämä onnistuu, sillä kokoontumisrajoitus höllentyy 10 hengestä 50:en. Ratsastusseurat ja muut toimijat voivat myös järjestää koulutuksia ja tapahtumia huomioon ottaen viranomaisten määräykset ja suositukset.

"Kaikessa toiminnassa tulee silti ottaa huomioon turvaetäisyydet ja hygieniaohjeistus", Suomen Ratsastajainliitto (SRL) tiedottaa.

Hallitus linjasi maanantaina, että kaikki urheilusarjat ja -kilpailut voivat alkaa kesäkuun alusta erityisjärjestelyin eli käytännössä ilman yleisöä. Aluehallintovirasto (Avi) tulee antamaan tarkemmat ohjeet siitä, kuinka tartuntatautilakia sovelletaan urheilutapahtumiin.

SRL käsittelee kilpailutoiminnan käynnistämistä sen jälkeen, kun lisää tietoa on saatu Avilta.

"Tarvitaan tarkempaa tietoa rajoitusten soveltamisesta ratsastuskilpailuissa. Lisätietoa ja ohjeistusta kerrotaan heti, kun urheilutapahtumilta edellytettävistä erityisjärjestelyistä saadaan tietoa", tiedote kertoo.

Lue lisää:

Myös raviurheilun puolella odotetaan Aluehallintoviraston vastausta kilpailutoiminnan aloittamiseen.

Näin sujuu arki poikkeustilassa: Ratsastus- ja poniravikoulut osoittaneet tarpeellisuutensa – "Turpa- ja turvaväleillä mennään pienryhmissä"

Hevosten hyvinvointi etusijalla: Tallilla Uudenmaan rajan tuntumassa selvitty poikkeusjärjestelyistä – "yhteisessä veneessä ollaan"

Lue lisää

Korona on vähentänyt reippaasti suomalaisten sosiaalista kanssakäymistä, napostelu lisääntynyt

Ravit päästään aloittamaan jo toukokuussa hevosten hyvinvoinnilla perustellen – "näytön paikka raviurheilulle"

MMM antaa ohjeistuksen Hippokselle – ravit voivat käynnistyä 1. kesäkuuta

Hippos odottaa aluehallintovirastojen vastausta – "Ravit käyntiin niin pian kuin mahdollista"