Hallitus antoi potkut Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkiselle – Juha Rehula: ”Luottamus joko on, tai sitä ei ole” - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Hallitus antoi potkut Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkiselle – Juha Rehula: ”Luottamus joko on, tai sitä ei ole”

Toistaiseksi toimitusjohtajan tehtävää hoitaa Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää.
Kari Salonen
Suomen Hippoksen hallitus on antanut potkut toimitusjohtaja Vesa Mäkiselle.

Suomen Hippoksen hallitus on antanut potkut toimitusjohtaja Vesa Mäkiselle. Hallitus päätti asiasta torstaina pitämässään kokouksessa. Toimitusjohtajan tehtävää hoitaa toistaiseksi Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää.

Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Juha Rehula ei avaa tarkemmin toimitusjohtaja Vesa Mäkisen irtisanomisen taustoja.

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui tällä viikolla poikkeuksellisesti jo torstaina. Tarkkasilmäisimmät kiinnittivät hallitustiedotteessa huomiota siihen, että lisätietojen antajana mainittiin vain puheenjohtaja Rehula – ei toimitusjohtaja Mäkistä, kuten yleensä.

Syy selvisi, kun seuraava tiedote tuli puoliltapäivin ulos: Vesa Mäkinen oli vapautettu tehtävästään.

”Eräs toimittaja kysyi minulta jo puolitoista vuotta sitten, onko toimitusjohtajalla minun luottamukseni. Minä vastasin silloin, että luottamus on sellainen asia, että se joko on, tai sitä ei ole. Siinä ei ole välimallia”, Juha Rehula aloittaa.

”Sen tarkemmin en lähde asiaa ja sen yksityiskohtia avaamaan. Se on tarpeetonta tilanteessa, jossa ydinasia on luottamus.”

Edellisen kerran toimitusjohtaja vaihtui peliyhtiöfuusion ollessa kriittisessä vaiheessa kesällä 2015. Nyt vaihdos tapahtuu koronakriisin ollessa päällä.

”Tällaisille päätöksille ei ole koskaan oikeaa tai väärää aikaa, mutta totta on, että nyt eletään hurjaa aikaa. Epävarmuutta on riittämiin sekä alan sisällä että ulkopuolella.”

”Kyllä me tästä kuitenkin selvitään. Jalostusjohtaja Minna Mäenpää vastaa toimitusjohtajan sijaisena päällimmäisenä operatiivisista asioista, ja muutenkin meillä on toimistolla osaava tiimi: kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen, kokenut Jukka Niskanen ja arvostettu eläinlääkäri Martti Tala”, Rehula listaa.

”Uuden toimitusjohtajan valintaprosessi käynnistyy välittömästi.”

Lue myös tuore uutistausta raviurheilun ongelmista

Uutiseen on päivitetty Juha Rehulan kommentit perjantaina kello 12.48 sekä linkki uutistaustaan kello 13.05

Lue lisää

Ravit voivat sittenkin alkaa – kesäkuulle lisäpäiviä myös pohjoiseen

Vesa Mäkinen: ”Kyse on rikkinäisestä puhelimesta”

Hippoksen Rehula kannustaa raviväkeä unohtamaan itsensä vähättelyn – "Lupa ajaa raveja on nyt myös itsestämme kiinni"

Hippos tulkitsee: yli 70-vuotiaan eristys vapaaehtoinen - Ruotsista tullessa joudutaan karanteeniin