Hevoset

Hevosurheilu: Helsinki Horse Show peruttu – koronariski vielä liian suuri syksyllä

Peruuttamispäätökseen vaikutti arvio 500 hengen kokoontumisrajoitusten jatkumisesta.

Helsingin kansainvälinen ratsastuskilpailu, Helsinki International Horse Show lokakuussa syksyllä on peruttu. Tapahtuman peruuntumisesta uutisoi ensimmäisenä Hevosurheilu verkkosivullaan.

Taloudelliset riskit ovat liian suuret, jos tapahtuma jouduttaisiin peruuttamaan viime hetkellä. Horse Show ei myöskaan halua toimia viruslinkona, jos koronaviruksesta tulee toinen aalto syksyllä.

”Olemme tulleet siihen tulokseen, että epävarmuustekijöitä on niin paljon ja liikaa, että joudumme tekemään päätöksen nyt 1. 6. Joudumme spekuloimaan ja ennustamaan, miltä näyttää syksy, ja riski on liian suuri. Tässä vaiheessa ei ole vaihtoehtoa kuin siirtyä vuoteen 2021. Täysillä”, tapahtumajärjestäjä Tom Gordin sanoo Hevosurheilulle..

Helsinki Horse Show piti järjestää Helsingin Jäähallissa 21.-25. lokakuuta.

Päätökseen vaikuttavat sekä taloudelliset että vastuuseen liittyvät kysymykset.

Taloudellisesti pahin skenaario olisi joutua peruuttamaan tapahtuma viime hetkellä. Tuloja ei tulisi ja rahat jouduttaisiin palauttamaan.

Gordin viittaa Hollannin maaliskuiseen tapahtumaan Den Boschiin:

”He aloittivat kilpailut keskiviikkona. Esteratsastuksen maailman eliitti oli jo paikalla, kun torstaina kello 15 hallitus kielsi tapahtuman järjestämisen. Se toi 2 miljoonan euron tappiot. Meillä ei pienenä yrityksenä ole mitään mahdollisuuksia sellaiseen. Mikään taho ei myöskään ole valmis tappiotakuuseen, eikä sellaista voi vaatiakaan”, Gordin sanoo.

Peruuttamispäätökseen vaikutti arvio kokoontumisrajoituksista. 500 henkilön kokoontumisrajoitus on voimassa heinäkuun loppuun saakka, mutta se ei ole mikään varma takaraja.

Suurtapahtumia on peruttu monella muullakin alalla kuin hevosurheilussa. Yksi näistä on kasvuyritystapahtuma Slush, loska-aikaan sekin.

Helsinki Horse Show 2021 järjestetään tuttuun tapaan lokakuun lopussa.

”Ajatuksena on siirtää kaikki mahdolliset sopimukset vuoteen 2021, mikä oli pääkumppani Land Roverin ehdotus”, Gordin kertoo.

Länsi-Euroopan maailmancupin kauden 2020–2021 aloittava Norjan osakilpailu, Oslo International Horse Show ei ole tehnyt vielä päätöstä suuntaan tai toiseen.

MT Hevoset
Lue lisää

Hevosopiston hallitus ei järjestä ylimääräistä yhtiökokousta – Hevosurheilu: osa omistajista harmissaan

Uutistausta: Hevosopistolla ratkaisujen maanantai – "ongelmat eivät katoa, vaikka johtoon tulisikin vaihdoksia"

Maankuulu hevoshieroja Tuula Pursiainen tavataan sunnuntaina MT Ravien uudessa jaksossa

Helsingin Uutiset: Viikin hevossairaalassa yli kymmenen koronapositiivista hevosta joulu–helmikuussa