Entinen ravihevonen Archie Ride lähtee Maltalta kohti Suomea sunnuntaina - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Entinen ravihevonen Archie Ride lähtee Maltalta kohti Suomea sunnuntaina

Maltalle viime vuonna myyty Archie Ride saapuu takaisin Suomeen.
Suomen Hippos
Lämminverinen Archie Ride kilpaili aktiivisesti Suomessa ja tienasi yhteensä noin 150 000 euroa.

Archie Ride tienasi uransa aikana Suomessa yhteensä 149 555 euroa. 13-vuotias ruuna sai alkuvuodesta paljon huomiota sosiaalisessa mediassa osakseen.

Archie RIde myytiin Maltalle viime vuonna ja viime keväänä RMJ's Horse Secure julkaisi Facebookissaan, että kyseinen hevonen etsii uutta kotia.

"Viime talvena löysin kuvan Archie Ridesta Facebookista ja olin hieman ihmeissäni ja rupesin toimimaan, jotta hevonen saataisiin takaisin Suomeen viettämään eläkepäiviään", kertoo Gun Hänninen.

Hänninen soitteli eri tahoille ja etsi kuumeisesti ruunalle tallipaikkaa.

"Soitin moniin eri paikkoihin, mutta en meinannut mistään löytää hevoselle tallipaikkaa. Sitten otin yhteyttä Eläinsuojelukeskus Tuulispäähän ja olen niin onnellinen, että he ottavat siellä hevosen vastaan", jatkaa Hänninen.

Hännisen mukaan hevosen Suomeen saaminen tai sille tallipaikan löytäminen ei ollut yksinkertaista.

"Kirjoitin lukemattoman määrän viestejä ja tämä tuntuu lottovoitolta, että Archie Ride pääsee Tuulispäähän viettämään eläkepäiviä."

Aluksi Hänninen ajatteli, että hän itse maksaa hevosen siirrosta syntyvät kustannukset, mutta sitten suurempi joukko ihmisiä halusikin lähteä tukemaan hevosen paluuta Suomeen.

"Ihanat hevosihmiset halusivat auttaa ja lopulta hevoselle tuli satoja lahjoituksia."

Lahjoituksia käytetään hevosen siirtämiseen Suomeen sekä hevosen hoitoon sekä päivittäisiin kustannuksiin, kuten esimerkiksi ravintoon ja eläinlääkärikuluihin.

Archie Riden piti palata Suomeen jo aiemmin keväällä, mutta koronavirusepidemia sekoitti suunnitelmia ja pitkitti matkaa. Nyt, pitkän odotuksen jälkeen, hevonen lähtee tulevana sunnuntaina kohti Suomea.

"On aivan ihanaa, että Archie Ride pääsee vihdoin takaisin Suomeen ja hänet ajetaan aivan kotiportille asti. Suurin päämääräni oli, että Archie pääsee takaisin Suomeen ja nyt se toteutuu", Hänninen kuvailee liikuttuneesti.

Tuulispäässä uutta asukasta odotetaan hyvin ja innostunein mielin, vaikkei hevosen tarkkaa saapumispäivää olekaan vielä tiedossa.

"Hyvin innostunein mielin odotamme hevosta saapuvaksi ja jännityksellä katsotaan, millainen herra sieltä saapuu. Hevonen lähtee matkaan sunnuntaina ja matka kestää noin viikon verran. Tarkkaa päivämäärää me emme kuitenkaan tiedä, milloin hevonen saapuu", sanoo Eläinsuojelukeskus Tuulispäästä Piia Anttonen.

Koronavirusepidemia rajoittaa vielä hieman Tuulispään toimintaa, mutta Anttosen mukaan hevosta pääse varmasti jossain vaiheessa yleisökin katsomaan.

Hänninenkin lupaa käydä tervehtimässä pitkän odotuksen jälkeen Archie Ridea, kunhan se vain on mahdollista.

Lue lisää

"Tuleva syksy on etsikkoaika raviurheilulle"

Hevostalouden rahoitusta uhkaa ensi vuonna jopa 5,7 miljoonan kuoppa

Ponssen Juha Vidgrén on samaa vuosikertaa kuin perheyhtiö – Vieremällä hän on yksi kyläläinen muiden joukossa

Hevoskuntoutuskeskus paloi Kruunupyyssä, hevoset pelastettiin