Hevoset

Neljää hevosta runneltiin eilen Tuusulan Jokelassa – jäljet viittaavat ilvekseen

Poliisi tiedottaa tapauksesta, jossa petoeläimen epäillään hyökänneen hevosten kimppuun.
Rami Marjamäki
Poliisi kehottaa valvomaan laiduneläinten aitauksia. Kuvan hevoset laidunsivat viime kesänä Sillanpään oriasemalla Längelmäellä, eivätkä tiettävästi liity tapaukseen.

Itä-Uudenmaan poliisi sai eilen noin kymmenen aikaan ilmoituksen vauhkoontuneista ja vapaana juosseista hevosista, joista osasta löytyi suurristamiesten arvion mukaan pedon, mahdollisesti ilveksen tekemiä vammoja.

Ilmoitus tehtiin kuudesta hevosesta ja varsasta, kynsimisjälkiä oli hevosista neljällä. Tunnistettavia petoeläinten jälkiä alueelta ei ainakaan toistaiseksi ole löytynyt, vaan arvio ilveksestä perustuu hevosissa olleisiin kynsimisvammoihin.

"Suurriistamiehen mukaan ilves välttelee ihmisiä, mutta voi käydä laiduneläinten kuten hevosten ja lampaiden kimppuun", Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Kimmo Klemetti kertoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että ilves voi käydä myös kissan ja koiran kimppuun, ja kehottaa valvomaan laiduneläinten aitauksia.

MT Hevoset
Lue lisää

36 hevosta, 100 000 kiloa varusteita, 60 000 kiloa rehua – Video näyttää, millainen jättioperaatio on siirtää täysi lentokoneellinen hevosia Tokioon

22-vuotiaalle Tiia Ersalalle äitiys on tullut luonnostaan – nuorien äitien tuomitseminen harmittaa: ”Tuntuu, että nuorilta äideiltä odotetaan enemmän kuin vanhemmilta"

Hevosten kanssa omia tunteita voi tulla laittaneeksi likoon liikaa – ratsastuksessa on kyse kehon lisäksi mielen tasapainosta, sanoo Hevosalan helmi Tiina Virtanen

Video: Tältä näyttää ratsastusretki Luomajärven Hevoskievarissa, joka palkittiin vuoden maaseutumatkailuyrityksenä

MT Hevoset