Hevoset

Kuninkuusravien aloituspäivä ennakkosuosikkien tahdissa: Evartti ja Hetviina aloittivat vahvimmin

Pikkukunkun vei Kinderi ja suomenhevosten montén SM matkasi Kolariin Niemen Eemilin mukana.
Terhi Piispa-Helisten
Antti Tupamäki omisti Hetviinan voiton isälleen Risto Tupamäelle, joka valmensi aiemmin tammaa.

Hetviina piti kuningatarkisan avausmatkalla Seinäjoella pintansa valmentaja-ohjastaja Antti Tupamäen iloksi, vaikka kiristä tulikin pitkä. Tiukimmin sitä kiritti ihan paalulle asti Aurotar.

Tammat taittoivatkin 2 100 metrin avausmatkan orien voittajaa Evarttia 0,2 sekuntia nopeammin kokonaisaikaan 2.55,0.

Tammojen kärjessä mailille lähtevät tasa-ajalla Hetviina ja Aurotar. Virin Camilla on kolmantena 0,4 sekuntia perässä. Sekunnin sisällä on kuusi tammaa eli edellisten lisäksi Liisan Tulilintu, Lakan Leija ja Vilma Lyydia.

Kuninkuuskisan avausmatkaa hallitsi astetta selvemmin Evartti Santtu Raitalan ohjastuksessa.

Team Ojanperän valmentama ori kiskasi 0,4 sekunnin eron toiseksi sinnitelleeseen Caijukseen. Viime vuoden ravikuningas Tähen Toivomus väläytti lopussa terävän kirin, jonka ansiosta se on keulasta 0,6 sekuntia.

Saman sekunnin sisään mahtuvat vielä Joriini ja Lissun Eerikki.

Terhi Piispa-Helisten
Evartti vei avausmatkan ja tuotti samalla ohjastajakisaa johtavalle Santtu Raitalalle ensimmäisen kuninkuusravien osalähdön voiton.

Montén Suomen mestaruus matkasi kilpailun historiassa ensimmäistä kertaa Lappiin, kun Noora Hirvimäki ohjasti Niemen Eemilin hienosti voittoon.

"Emppua" valmentaa Tarmo Liikamaa ja sen omistaa Lalli-Talli Kolarista. 10-vuotiaan oriin on kasvattanut vihtiläinen Niemen kartano.

Ravinetin uutinen: "Kuule, sä oot kova jätkä"

Terhi Piispa-Helisten
Tarmo Liikamaa ei vielä viime vuonna suostunut Noora Hirvimäen ehdotuksiin kokeilla montéta Niemen Eemilillä. Kesäkuussa aloitettu yhteistyö tuotti heti monten mestaruuden.

Kinderi oli 4-vuotiaiden Pikkuprinssin kingi monien vaiheiden jälkeen. Se ehti myös ottaa pienen laukan, mutta nousi silti Hannu Torvisen ohjastuksessa voittoon ajalla 26,6. Oria valmentaa Aimo Vuorisalo.

Kinderin omistavat Alpo & Mika & Tuomo Hakala Jämsästä ja sen on kasvattanut Agrohelp Mäntästä.

Kinderi ja Hannu Torvinen prinsseinä

Kuninkuusravit käynnistyivät A-ponien montén Suomen mestaruudella, jonka veivät ylivoimaisen esityksen päätteeksi Tuukka Variksen omistama ja valmentama Euforia ja Ilona Rekilä.

Euforinen voitto!

MT Ravinetti seuraa Kuninkuusravien tapahtumia koko viikonlopun uutisin. Sunnuntain raveja voi seurata MT26-kanavalta kello 12.15 alkaen.

MT on Kuninkuusravien yhteistyökumppani.

Lue koskettava Hetviinan tarina - Isän, pojan ja pyhän perheyhteyden nimeen

Sisukas pienhevostamma Aurotar on "aina pitänyt puolensa"

Terhi Piispa-Helisten
Kinderi voitti 4-vuotiaiden Pikkuprinssin. Hannu Torvisella on nyt kisassa jo triplat, sillä hän ohjasti vuonna 2012 voittoon Virikarin ja viime vuonna Parvelan Retun.

MT Hevoset
Lue lisää

Suomenhevosen päivänä monta tapahtumaa: Kuopion Suomalaisessa illassa Evartti ja H.V. Tuuri uusivat mittelönsä Savo-ajossa

Hippoksen eläinlääkäri Tala: "Hyvinvointitarkastukset taas jo käynnissä - sävy hymyilevä ja neuvoja tarjoava"

MT Hevoset vierailee Maria Astikaisen luona: "Urheiluhevosten laitto kiinnostaa, olen kilpaurheilija"

Ratsastuksen hulppeat puitteet tapahtuma-areenaksi: "Olemme olleet maan suurin ratsastusurheilun liikuttaja, silti yksikään vuosi ei ole jäänyt plussalle"

MT Hevoset