Hevoset

Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuma järjestetään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna

Samalla tapahtumassa juhlistetaan 100-vuotiasta Suomen Ratsastajainliittoa.
Kari Salonen
Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Jukka Koivisto.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ratkaistaan suomenhevosten mestaruus koulurtsastuksessa. Lisäksi Suomen Ratsastajainliitto juhlistaa satavuotista taivaltaan.

Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuma järjestetään tänä vuonna jo 19. kerran.

Kilpailut järjestetään Ypäjällä.

Ensimmäisenä mestaruuspäivänä, lauantaina, nähdään upeat 34 ratsukkoa hakemassa finaaliin oikeuttavaa tulosta. Sunnuntaina ratsastettavaan finaaliin selviytyy 15 parasta ratsukkoa, jotka suorittavat vapaaohjelmiaan musiikin tahdissa.

Kouluratsastuksessa kilpailijoille on tarjolla myös 15 muuta luokkaa, muun muassa suomenhevostammoille avoin Akulin Pokaali torstaina sekä perjantaina ja lauantaina ratsastettava Kelmi Cup.

Esteratsastuksessa kilpaillaan lukuisia luokkia nurmipohjalla Hevosopiston Derby-kentällä.

Luokkien estekorkeudet vaihtelevat 70 – 110 senttimetrin välillä. Lauantaina ratsastetaan 100 cm:n Prix de Suomenratsut ja sunnuntaina vaativin Prix de Tampereen Hevoset -messut Samuli GP.

Mukana molemmissa lajeissa on perinteinen 6-vuotiaiden suomenhevosten Black Horse -kasvattajakilpailu, jossa nuoret suomenhevoset kilpailevat kahtena päivänä.

Viikonloppuna järjestetään myös suomenpienhevosten mestaruudet sekä este- että kouluratsastuksessa. Suomenpienhevonen on enintään 148 senttimetriä korkea suomenhevonen, jota käytetään monipuolisesti hevosurheilun eri tehtävissä.

Kilpailujen ohella tapahtumassa riittää myös paljon muuta kiinnostavaa nähtävää.

Maajoukkuevalmentaja Marko Björsin vetämä Kultajousen kouluratsastusklinikka järjestetään lauantaina kello 15. Klinikan ratsukot julkistetaan tapahtumaviikolla.

Lauantaipäivän päätteeksi nähdään joukko suomenhevosratsuoriita Krafft-orikavalkadissa Derby-kentällä klo 17 alkaen.

Sunnuntaina tapahtumassa juhlistetaan valtakunnallista suomenhevosen päivää ja 100-vuotiasta Suomen Ratsastajainliittoa. Juhlapuhujana on Suomen Ratsastajainliiton toiminnanjohtaja Jukka Koivisto.

Juhlavuoden kunniaksi Suomen Ratsastajainliitto palkitsee tapahtumassa tulevaisuuden hevosen, joka valitaan 6-vuotiaiden suomenhevosten Kasvattajakilpailun este- ja koululuokista. Lisäksi Suomen Ratsastajainliitto palkitsee koulumestaruusluokista ja Samuli GP:stä valittavan tulevaisuuden ratsastajan.

Lauantaina ja sunnuntaina ratsastusurheilun suosikkiääni Teemu Ahtee haastattelee SRK-studiossa ratsastajia sekä muita kiinnostavia hevosurheiluvaikuttajia.

Sunnuntaina Suomenratsut ry, Suomen Ratsastajainliitto ry ja Hevosopisto toteuttavat yhteistyössä hyväntekeväisyyshuutokaupan Derby-areenalla klo 15 alkaen. Huutokauppa-artikkeleita on lahjoittanut järjestäjien lisäksi Back On Track. Huutokaupan tuotot käytetään lyhentämättöminä suomenhevosratsujen kilpailupalkintoihin.

Kilpailun lomassa on tarjolla mahdollisuus myös ihailla Hevosopiston oppilasruokalassa MT:n graafikon Stiina Hovin Tulikavio-taidenäyttelyä. Suomenhevosten koulumestaruuden voittajahevosen omistaja palkitaan Hovin maalaamalla taideteoksella.

Tapahtumaan on vapaa pääsy torstaina ja perjantaina. Lauantain ja sunnuntain tapahtumaan on pääsymaksu.

Kaikki tapahtumaan saapuvat rekisteröidään koronavirustilanteen vuoksi ja jokaisena tapahtumapäivänä yleisön tulee lunastaa lippu ennakkoon Hevosopiston verkkosivulta. Tapahtumaan ei tule saapua hengitystieoireisena.

Hevosopiston laajoilla ulkourheilualueilla toteutettavassa tapahtumassa noudatetaan turvavälejä ja huolellista käsihygieniaa. Ulkopuolisilla ei ole pääsyä Hevosopiston talleille koronavirustilanteen vuoksi. Hevosopisto seuraa ja noudattaa viranomaisten ohjeistusta tapahtumanjärjestäjille.

Lue lisää

Ratsastuksen rankingvoittajat palkittiin – nuorille stipendejä

Raveissa otetaan kolmannes kaikista Suomen urheilun dopingnäytteistä – "Tämä on eläinsuojelutyötä. Hevonen ei voi itse valita."

Tuulisesta paikasta toiseen: Forstén haluaa Hevosopiston hevosurheilun valmennuskeskukselle kasvojen kohotusta

Hevosurheilu: Catani ja Manninen vaalivaliokunnan suosituksia SRL:n puheenjohtajaksi