Hevoset

Suomen Ratsastajainliiton puheenjohtajaksi Marjukka Manninen

Hallitukseen kolme uutta jäsentä.
SRL / Sonja Holma
Marjukka Manninen on SRL:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 2021–2023.

Oululainen kauppatieteiden maisteri Marjukka Manninen valittiin Suomen Ratsastajainliiton syyskokouksessa liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi kolmivuotiskaudelle 2021–2023.

Manninen sai vaalissa 447 ääntä. Muiden ehdokkaiden äänimäärät olivat Johanna Catani 188, Kari Kallonen 55 ja Maaret Gustavsson 4. Yhteensä ääniä annettiin 694.

"Ratsastus on todella hieno, poikkeuksellisen tasa-arvoinen laji, joka mahdollistaa monipuolisia osallistumisen ja onnistumisen hetkiä. Olen käytännössä kasvanut hevosyhteisössä pienestä ratsastuskoululaisesta kilpailijaksi ja kansainvälisen tason toimijaksi. Lähden ylpeänä edistämään hienoa lajiamme, jolta olen saanut niin paljon. Hevoset ja ratsastus ovat opettaneet minulle määrätietoisuutta, pitkäjänteisyyttä, vastuullisuutta ja yhdessä tekemistä", Manninen kommentoi SRL:n kotisivulla.

Hän työskentelee Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtajana. Aiemmin hän on toiminut mm. Haapaveden kaupunginjohtajana, Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen muutosjohtajana sekä Tyrnävän kunnanjohtajana.

Manninen nousee puheenjohtajaksi Ratsastajainliiton varapuheenjohtajan paikalta. Hän on ollut mukana liiton hallituksessa kausilla 2006–2014 sekä vuodesta 2016 lähtien. Manninen kilpailee kansallisella tasolla kouluratsastuksessa. Hän on kansallinen kouluratsastustuomari sekä kansainvälinen pararatsastustuomari. Manninen palkittiin Ratsastajainliiton kultaisella ansiomerkillä 2014.

Ratsastajainliiton hallituksen jäseniksi valittiin kaudelle 2021–2023 kirkkonummelalainen Terhi Koipijärvi äänin 566 ja lempääläläinen Aki Karhapää (564). Mannisen noustessa puheenjohtajaksi hänen hallituspaikalleen vuodelle 2021 valittiin espoolainen Kari Kallonen (389). Hallituksessa jatkavat Osmo Metsälä, Carina Nyholm ja Salla Varenti.

Syyskokouksessa oli paikalla edustettuna 200 jäsenseuraa, joilla oli 618 ääntä sekä 76 yhteisöjäsentä 76 äänen kera, eli ääniä on yhteensä 694.

Lue lisää

Hevosurheilu: Catani ja Manninen vaalivaliokunnan suosituksia SRL:n puheenjohtajaksi

Janne Rauhansuu nousee Luomuliiton johtoon

Miten hevosalan rahoitus turvataan? – Forssan torilla keskusteltiin hevosalan tulevaisuudesta

Vierasblogi: Aikaa ja tilaa unelmille