MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Hevoset

Video: Velmeri-heppa ei uskaltanut kulkea uuden pihaton muoviovesta – onneksi kaveri tulee heinät suussa näyttämään, miten kapistuksen läpi kuljetaan

Kaksi suomenpienhevosta viihtyy uudessa pihatossaan, ja ovesta kulkeminenkin luonnistuu.

Jokaiselle tulee vastaan niitä päiviä, jolloin pienetkin asiat tuntuvat ylivoimaisilta.

Kaksivuotiaalle Väisälän Velmeri -nimiselle suomenpienhevoselle ylivoimaiseksi esteeksi muodostui uuden pihaton muovinen oviverho.

"Velmeri ei ollut varmaan ikinä nähnyt sellaista", kertoo hevosen omistaja Päivi Meriläinen.

Onneksi Meriläisen toinen suomenpienhevonen, kolmivuotias Riikin Taaleri, riensi heinät suussa kummallisen muoviverhon toiselta puolelta apuun.

"Taaleri on mielestäni hyvin empaattinen hevonen, ainakin näin vaaleanpunaisten silmälasien läpi katsottuna."

Taalerin perässä Velmerikin uskaltautui kulkemaan lepattavien muovisuikaleiden läpi, ja Meriläinen sai taltioitua tapahtuman videolle.

Taaleri sai toistaa temppunsa useana päivänä ennen joulua, ja välillä Taaleri jäi jopa suikaleiden väliin ikään kuin näyttämään Velmerille, että suikaleet eivät ole vaarallisia.

Meriläinen osti alkukesällä pienen tilan Hartolasta Päijät-Hämeestä. Pihatto rakentui vanhaan autotalliin ja valmistui ennen joulua.

"Hevoset saavat olla ulkona tai sisällä mielensä mukaan. Hyvin ovat tuntuneet viihtyvän."

Aiemmin Meriläisen hevoset olivat vuokrapaikalla, mutta lokakuusta asti ne ovat asustelleet Meriläisen pihapiirissä.

Meriläistä arvelutti ensin, miten vasta kuukautta aiemmin toisensa tavanneet orit viihtyvät keskenään, mutta huoli osoittautui turhaksi. Nelijalkaiset syövät ja leikkivät jatkuvasti kaksistaan.

Pihaton rakentamista varjosti murhe lähistöllä kuljeskelleista susista. Meriläinen ja muutama naapuri kuuli loppusyksyllä susien ulvontaa lähistöllä.

"Pidimme hevoset viikon ajan öisin sisällä, mutta ulvontaa ei onneksi sen jälkeen ole kuulunut eikä susia ole myöskään nähty."

MT Hevoset
Lue lisää

25-vuotias Varjo on ratsastuskouluyrittäjä Katri Mennalalle korvaamaton työkaveri – luotettavat suomenhevoset ovat hevosmarkkinoiden kysytty aarre

Opitaan hevoselta, ei kännykältä – "hevosenluvussa voi kehittyä kaiken ikää"

Lääkejäämistä muodostuvat "kemikaalicocktailit" puhuttavat – kulkeutuvat lopulta ihmisen elimistöön ruuan tai veden mukana

Video: Keppihevosista kasvoi laaja ja katseenkestävä harrastus: "Voimme tehdä jotakin suurta yhdessä"