Hevoset

Ratsu- ja ponioripäivät pidetään vappuviikolla, suomenhevosoriit arvostellaan erikseen – yleisö voi seurata verkosta

Hevosten EHV1-virus ja koronatilanne siirsivät Hevosopistolla pidettäviä oriarvosteluja.
Sanne Katainen
Uusi jalostuskausi on pian aluillaan. Poni- ja ratsuoriiden arvostelut pidetään niin hevosten kuin ihmisten tautitilanteen vuoksi vasta kuukauden kuluttua vapun tienoilla.

Ratsu- ja poniorit arvioidaan samana viikonloppuna Hevosopistolla. Molemmat vedetään läpi vasta vapun ympärillä eli torstaista 29. huhtikuuta alkaen. Suomenhevosten ratsusuunnan oriit arvioidaan erikseen lauantaina17. huhtikuuta.

Suomen Hippos tiedotti uusista päivämääristä perjantaina. Ne löytyvät jutun lopusta.

Sekä hevosille vaarallisia hermosto-oireita aiheuttavan EHV1-viruksen että koronan vuoksi Hevosopisto suljetiin ulkopuolisilta hevosilta maaliskuun ajaksi.

Myös ponioripäiviä siirretään viikolla aiemmin suunnitellusta.

Oriiden jalostusarvostelutilaisuudet ovat välttämätön tapahtuma ennen jalostuskauden alkua. Ne pidetään poikkeusjärjestelyin ajankohdan terveysturvallisuus huomioiden. Tästä syystä tapahtumiin ei pääse yleisöä, vaan niitä voi seurata kokonaan verkon kautta.

Myös esitettävän oriin mukana liikkuva henkilömäärä on rajoitettu. Samoin kontakteja minimoidaan huolellisella aikataulutuksella ja kulunohjeistuksella, Hippos kertoo tiedotteessa.

Osallistujia muistutetaan varaamaan hevosille ja itselleen poikkeusolojen vuoksi majoitukset itse. Lisätietoja voi kysyä Hevosopistolta.

Muut tarkemmat ohjeet annetaan osallistujille lähempänä tapahtumia Suomen Hippoksen sivuilla.

Oripäivien aikataulut

Lauantai 17.4. suomenhevosten R-suunnan oriiden jalostusarvostelu Ratsuoriiden ja ratsuponioriiden testit alkaen torstaista 29.4.:to–pe: 3-vuotiaat pe–la: 4–5-vuotiaatRotuponioriiden testit aloitetaan lauantaina 30.4. iltapäivästä, kun ratsuoriit on saatu arvosteltua:la: connemarat, gotlanninrussoriit, new forest -oriit ja welsh-oriit sek A-Dsu: shetlanninponioriit

MT Hevoset
Lue lisää

Quillan KS oripäivien valloittaja – ponioreissa hyväksyttiin tasainen kaarti

Suomenhevosoreja jalostusarvosteltiin 15 – yksi ykköspalkinto ja viisi hyväksyttiin ilman palkintoa

Ratsuoripäivät siirtyvät herpesvirusvaaran vuoksi – uusi ajankohta ei vielä selvä

Ratsu- ja pienhevossuunnan oriit arvostelussa lauantaina Ypäjällä – kantakirjauksesta suora lähetys

MT Hevoset