Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Hevoset

"Olen tosi tyytyväinen ja onnellinen, että tällaista pystyy tekemään Suomessa" – Hanna-Maria Korpi ja Hassan Iber ovat nuoren polven hevosammattilaisia

Kärsivällisyys on paras valtti nuorten hevosten kanssa.
Jukka Heiskala
Hanna-Maria Korpi kertoo kuulumisistaan Lauri Hyvöselle. Jakson voi katsoa sunnuntaina kello 11.

Sunnuntaina kello 11 julkaistavassa MT Hevosten jaksossa tavataan nuoret hevosalan ammattilaiset Hanna-Maria Korpi ja Hassan Iber. Maailmaltakin oppia hakeneet yrittäjät ratsuttavat nuoria hevosia Mäntsälässä Ruohojärven tilalla.

"Pääpaino on siinä, että laitetaan nuoria hevosia satulaan", Korpi kertoo ohjelman juontajalle Lauri Hyvöselle.

Hanna-Maria Korpi on kuuluisaa Korven ravisukua. Hänen isänsä Allan Korpi kuului aikanaan kotimaisen raviurheilun suuriin nimiin. Raviurheilu on tuttua myös Hanna-Marialle.

"Meidän pitäisi olla enemmänkin yhteydessä raviurheilun suuntaan. Siellä on paljon osaamista."

Hassan Iberin tie ratsastuksen pariin alkoi ratsastuskoulusta.

"Yritän itse kasvattaa ja kouluttaa hevosia, tehdä ne itse alusta. Ja toivon, että ne ovat tarpeeksi laadukkaita", hän kuvailee nykytilannettaan.

Myös Iberillä on kokemusta ulkomailta.

"Nöyryys, jalat maassa ja sisu ovat ne asiat, joista suomalaiset ratsastajat ja hevosenhoitajat maailmalla tunnetaan", hän kertoo.

Hanna-Maria Korpi on mukana myös suomalaisen lämminverisen ratsuhevosen (FWB) rotuyhdistyksen hallituksessa. Hän seuraa rodun kehitystä mielenkiinnolla.

"Tosi laadukkaita oreja käytetään ja suomalaiset kasvattajat ovat kiinnostuneita käyttämään hyviä oreja. Tietysti pitää ottaa huomioon, millainen tamma on ja olla riittävän avoin sille omalle tammalle, niin sopivia löytyy kyllä Suomestakin."

MT Hevoset - ja Talkkari-lähetykset ovat maksullista sisältöä. Niitä katsomaan pääsevät MT Hevoset -palvelun hankkineet. Myös he, joilla on ennestään painetun lehden kesto- tai digimuotoisen MT:n tilaus, pääsevät luonnollisesti katsomaan ohjelman ja lukemaan hevosuutisia verkosta rajattomasti.

Ohje MT Hevoset -paketin hankintaan (tilauksen mitta 1–12 kuukautta, 12 kk tilaukseen saa kaupanpäälle Ravinetin vuosikuvaston)

Ohje digitunnuksen käyttöön ottoon heille, joilla jo on MT:n tilaus

MT:n asiakaspalvelu auttaa verkkopalveluntunnusten kanssa arkisin kello 8–21, jos niiden luonti ei onnistu.

MT Hevoset
Lue lisää

Ravisuvun vesa Hanna-Maria Korpi ja Hassan Iber ratsuttavat Mäntsälässä nuoria hevosia – "On kaiken perusta, että hevoset on laitettu hyvin satulaan"

Ravi- ja hevosuutisten maksumuuria kiristetään – näin voit jatkaa lukemista

Maaseudun Tulevaisuus avaa MT Hevoset -palvelun alan ammattilaisille ja harrastajille – "Parhaita elämyksiä ja kavereita", tuottaja Antti Savolainen kertoo ravi- ja ratsastusharrastuksestaan

Ministeriö varoittaa raviväkeä: Vaikka valtiontukea on tiedossa vielä kaksi vuotta, "hanskat eivät nyt saa pudota"

MT Hevoset