Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Hevoset

Hamina suunnittelee uutta hevosalan suurtapahtumaa

Tapahtuman työnimi on Hevoset Bastionissa.
Anu Leppänen
Hamina suunnittelee omaa hevosalan tapahtumaa. Kuva on Helsingin Hevoset Kaivarissa -tapahtumasta vuodelta 2017.

Haminan kaupunki suunnittelee uutta hevosalan suurtapahtumaa,´. Tapahtuman konseptia tehdään tulevan kesän aikana.

"Perusideana on tuoda vuosittain yhteen hevostalouden eri osa-alueet ja hevosista kiinnostuneet ihmiset: yritykset, järjestöt, harrastajat ja eri alojen ammattilaiset. Kun puhumme hevosista, puhumme hevosalasta kaikissa sen eri muodoissa – ratsastuksesta ja raviurheilusta aina hevosalan erikoisempiin ja vähemmän tunnettuihin ilmentymismuotoihin sekä laajasti kaikkeen hevosiin ja hevosten pitoon liittyviin asioihin", Haminan kaupunginjohtaja Hannu Muhonen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Tapahtuma pidettäisiin Haminan Bastionin alueelle, joka on osa Haminan linnoitusta. Bastionissa on pidetty erilaisia tapahtumia vuodesta 1998. Se saa kesäisin ylleen Euroopan suurimman purettavan telttakatoksen.

Haminan maaseutupäällikön Tuula Ahosen mukaan seudulla on vahva ja monipuolinen hevostalous.

"Hevosharrastus tuo alueelle paitsi työtä ja toimeentuloa, myös hienoja luontoelämyksiä ja ihmisten kohtaamisia. Maaseutu on meillä myös hevosten maaseutu", Ahonen sanoo tiedotteessa.

Hevoset Bastionissa -tapahtuman esiselvityksen toteuttaa Suvi Louhelainen, joka irtisanoutui talvella Hevosopiston markkinointi- ja viestintäjohtajan tehtävistä. Haminan kaupunki päättää syksyllä lopullisesti, toteutuuko uusi tapahtuma.

Lue myös:

Suvi Louhelainen jättää Hevosopiston – toivoo koulutusyhtiön työntekijöille ja johdolle "työrauhaa keskittyä olennaiseen"

MT Hevoset
Lue lisää

Haminassa huhuillaan Lukea kuulolle ilveshavainnoista – ”Kentän kuunteleminen on klisee. Kanta-arvioon tehdyt kirjaukset eivät vastaa kentän näkemystä"

Suvi Louhelainen jättää Hevosopiston – toivoo koulutusyhtiön työntekijöille ja johdolle "työrauhaa keskittyä olennaiseen"

Hevosopistolla henkilöstön kahtiajako – HU väittää: Koulutusyhtiötä johdetaan pelolla, Opiston johto: enemmistö ei koe ongelmia

Miika Åfelt on harvalukuisten hevoskylväjien sukua – "”Ympärivuotisessa työssä hevonen pysyy parhaiten myös kunnossa"

MT Hevoset