Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Hevoset

MTK:n hevosverkosto: "Jokaisella hevosen kanssa toimijalla on vastuu kohdella hevosia hyvin ja huolehtia niiden hyvinvoinnista koko niiden eliniän ajan"

Hevosalan toimijat käynnistävät yhteisen vastuullisuuskeskustelun.
Elina Paavola
Ajantasaisella tutkimustiedolla ja sen hyödyntämisellä käytännössä on suuri merkitys hevosten hyvinvointiin, MTK:n hevosverkosto muistuttaa.

Hevosten hyvinvoinnista huolehtiminen on olennaisin osa hevosten pitoa, hevoskasvatusta ja hevosurheilua, tähdentää MTK:n hevosverkosto.

Julkiseen keskusteluun nousi hiljattain hevosten terveys ja hyvinvointi suuhyvinvoinnin näkökulmasta. Verkosto näkee keskustelun hevosten hyvinvoinnista tärkeänä ja tervetulleena.

Hevosen käyttötarkoituksen mukainen ja eettinen kohtelu tulee olla itsestäänselvyys koko hevosen elinkaaren ajan.

”Jokaisella hevosen kanssa toimijalla on vastuu kohdella hevosia hyvin ja huolehtia niiden hyvinvoinnista koko niiden eliniän ajan. Hyvinvointi pitää sisällään monia hevosen perustarpeita, kuten ruokinnan, liikunnan, ulkoilun, levon ja talliolosuhteet. Tärkeää on huomioida hevosen lajityypilliset tarpeet”, muistuttaa MTK:n hevosverkoston puheenjohtaja Helena Halinen.

Verkosto korostaa, että hevosalan tutkimustoimintaan tarvitaan riittävät resurssit. Ajantasaisella tutkimustiedolla ja sen hyödyntämisellä käytännössä on suuri merkitys hevosten hyvinvointiin.

Hevosalan organisaatioilla ja suurimmilla tapahtumilla on käytössä tai tulossa omat vastuullisuusohjelmansa. Lisäksi toimijat käynnistävät yhteisen vastuullisuuskeskustelun, jossa kiinnitetään huomiota myös hevosten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

MTK:n hevosverkostoon kuuluvat kaikki hevoselinkeinon osa-alueet.

MT Hevoset
Lue lisää

Hevonen on hypersosiaalinen mutustelija, joka tarvitsee paljon liikettä ja selkeän kommunikoinnin − Andrew McLean osoittaa kohdat, joissa hevosen mielenterveys kärsii

"Hevosten ympärillä olevien ihmisten tärkein tehtävä on ymmärtää hevosta" – kahden hevosnaisen blogi jakaa hyvinvointitietoa

Hevonen on nirso nukkuja – kuivikkeiden säästäminen ja liian pienet tilat voivat johtaa loukkaantumisiin

Katso kuvat: Osaatko tunnistaa hevosen kipuilmeet? – Perehtyminen hevosen kivun ja stressin ilmentämiseen tekee jokaisesta paremman hevosihmisen

MT Hevoset