Hevoset

Ohjastaja kohteli hevostaan törkeästi Porin raveissa: "Yksikin ylilyönti on liikaa"

Ohjastajalle tuomittiin tempustaan sadan euron sakko sekä toistaiseksi voimassa oleva ajokielto.
Kuvakaappaus Tototv:n videolta

Porin sunnuntairaveissa nähtiin kyseenalaisia tapahtumia, kun ravien ensimmäiseen lähtöön osallistunut miesohjastaja löi hevostaan ajovitsalla ja ohjilla useita kertoja.

Raveja seurannut yleisö kauhistui lähdön tapahtumista. Lähtö herätti keskustelua myös sosiaalisen median puolella, kun Hippoksen entinen eläinlääkäri Katja Hautala kommentoi asiaa mikroblogipalvelu Twitterissä.

"Voi jestas! Toivottavasti kilpailueläinlääkäri tai Hippos tekee eläinsuojeluilmoituksen tuosta, ettei kenenkään ulkopuolisen tarvitse. Satasen sakko ja kilpailukielto ei oikeuta tuollaiseen hevosen kohteluun", Hautala kirjoitti.

Ohjastajalle tuomittiin karkeasta ajotavasta sadan euron sakko ja ajokielto, joka on toistaiseksi voimassa. Ajokiellon aikana ohjastaja ei voi toimia hevosen ohjastajana ravikilpailuissa.

Suomen Hippos ry kertoo, että tapausta käsiteltiin Hippoksen kilpailuosastolla ja se tullaan ottamaan uudelleen käsittelyyn sääntövaliokunnassa. Hippoksen hallituksen puheenjohtaja ja hallitus tulevat myös tekemään toimenpiteitä, jolla hevosten asiaton kohtelu saadaan kokonaan loppumaan.

”Yksikin ylilyönti on liikaa. Suhtaudumme äärimmäisen vakavasti hevosen huonoon kohteluun", puheenjohtaja Antti Lehtisalo jyrähtää Hippoksen tiedotteessa.

Hippoksen sääntövaliokunta käsittelee asiaa helmikuun kokouksessaan.

Juttua korjattu 20.12.2017 klo 9.50: Korjattu lyöntivälineen nimi piiskasta ajovitsaksi ja ohjiksi.

MT Hevoset
Lue lisää

Prikaatinkenraali siirtyy johtamaan arjen turvallisuustyötä ihmisten parissa – järjestötoiminnassa tarvitaan kuuntelua ja kompromisseja

Huippuravit kutsuvat yleisöä

Xpress on ajankuvan tuote

Hippoksen muutolle Vermoon tuli sinetti

MT Hevoset