Hevoset

Toto76-vihje: Nopeiden suomenhevosvarmojen varaan

Hevoset 05.01.2018

Vuoden ensimmäisen Toto76-kierroksen järjestää maan päärata Vermo. Rivi vaikuttaa sangen kiharaiselta, sillä suuret suosikit puuttuvat.


Suomen Hippos/Ilkka Nisula
Antti Ojanperä ajaa Vermossa vihjerivin toista varmaa, Evarttia. Lisäksi hänen tallistaan kilpailevat Valle Streamline, Tir du Caux ja Boys Going In.

Vihjesysteemi kasataan nouseviin ja nopeisiin suomenhevosiin luottaen. Varmoista on ensimmäisenä tositoimissa Lakuri, jonka valttikortti on kovien vauhtivarojen ohella ravivarmuus.

Tuoreimmassa startissaan ori otti omansa tyylikkäästi johtopaikalta. Ensimmäisen voittonsa noin 60 vuotta sitten – ollessaan 12-vuotias! – ohjastanut konkari Markku Hietanen kannustanee ajokkinsa jälleen keulaan. Vastus on passelia tasoa, ja Lakurilla on tuntuva sauma kaunistella ennestäänkin koreaa voittoprosenttiaan.

Toinen tukipilari kilpailee päätöskohteessa. Evartti on Lakurin tapaan etevä 7-vuotias. Ori palasi joulukuussa sairaspaussilta. Tuolloin Evartti juuttui johtavan taakse voittovoimissa pussiin. Viimeksi tuli lähtölaukka.

”Kärryt kolahtivat kilpakumppanin kanssa yhteen”, kommentoi valmentaja-ohjastaja Antti Ojanperä laukan syytä.

Muuten ori vaikutti valmentajansa mukaan virkeältä.

”Evartti tuntui terävälle. Vermoon tullaan menestymään.”

Pihtiputaalaistreenarilla on Vermon kierroksella tulessa kolme muutakin suojattia. Kaksi näistä kilpailee rivin avaavassa Hopeadivisioonassa.

Valle Streamline on nousukunnossa, mutta lähtö on varsin kova. Tir du Caux jatkaa luotettavan vahvassa vedossa. Ruuna jäi 27.12. pois itsestään riippumattomista syistä.

Kultadivisioonassa Ojan­perän tallista starttaa mielenkiintoinen Boys Going In. Ruunan Suomi-debyytti toi kuudennen sijan. ”En ollut hevoseen tyytyväinen. Se oli vasemmalle vino, mikä söi tehoja.”

”Koetetaan lauantaiksi vaihdella kuolaimia sun muita. Ruunan kanssa vielä haetaan oikeita systeemejä. Se pystyy viimeksi nähtyä parempaan. Näistä asemista ja tässä porukassa ei voi suuria tavoitella”, Ojanperä päättää.

Toto76-vihje

Lähtö 1: 6,3,1 (9,4)

Lähtö 2: 8,1,9,2,4,10,5 (3,7)

Lähtö 3: 7 Lakuri (1,9)

Lähtö 4: 4,11,3,1 (10,6)

Lähtö 5: 4,9,2,3,8 (5,7)

Lähtö 6: 10,11,5 (4,8)

Lähtö 7: 1 Evartti (5,12)

1260 riviä x 0,05 euroa = 63 euroa

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Aiheeseen liittyvät artikkelit