Hevoset

Suomen suurin eläinlääkäriketju myi hevosklinikkojaan Hyvinkäältä, Laukaasta ja Kuopiosta – keskittyy pieneläimiin

Hevoset 08.01.2018

Evidensia luopui Hyvinkään hevossairaalasta sekä Laukaan ja Kuopion hevosklinikasta.


Lari Lievonen
Asiakkaiden kannalta muutoksella ei ole Evidensian mukaan merkittäviä vaikutuksia: omistajanvaihdoksen myötä siirtyvät myös potilastiedot.

Suomen suurin eläinlääkäriasemien verkosto Evidensia keskittyy pieneläinpuoleen ja myy hevosklinikkojaan.

Evidensia on myös Euroopan suurin eläinlääkäripalveluita tarjoava ketju.

Hyvinkään hevossairaala sekä Laukaan ja Kuopion hevosklinikat ovat siirtyneet klinikoilla työskentelevien hevoseläinlääkäreiden omistukseen vuodenvaihteessa.

Seinäjoen hevosklinikka säilyy Evidensian omistuksessa toistaiseksi

"Haluamme keskittyä uuden strategiamme mukaisesti kehittämään toimintaamme pieneläinpuolella tarjotaksemme yhä parempaa hoitoa ja kattavampia palveluita lemmikkieläimille ympäri Suomea", kertoo Evidensian toimitusjohtaja Jukka Toivanen.

"Vaikka muutoksia on luvassa, moni asiaa säilyy ennallaan, kuten henkilöstö ja toivottavasti myös asiakkaat", kommentoi hevoseläinlääkäri Sanna Harjupatana, yksi Hyvinkään hevossairaalan uusista omistajista.

"Olemme työskennelleet yhdessä tiiviinä eläinlääkäritiiminä jo vuosien ajan, joten kun saimme mahdollisuuden ryhtyä itse yrittäjiksi, emme voineet kieltäytyä",

Suomessa eläinlääkäritoiminta on viime vuosina keskittynyt voimakkaasti muutamalle toimijalle.

Hevosenomistajien keskusliiton puheenjohtaja Seppo Ranta-Ruona on nostanut esiin (MT 27.7.2016), kuinka ketjuuntuminen ja kilpailun vähyys on hevosenomistajien ja ravivalmentajien yleinen huolenaihe.

Hevosenomistajien mukaan eläinlääkäriklinikoiden ketjuuntuminen on nostanut tavallisten toimenpiteiden hintoja.

Nyt ketjuuntuminen näyttää kääntyneen Evidensian hevospraktiikan osalta toiseen suuntaan.

"Olemme Evidensialle tästä mahdollisuudesta kiitollisia ja odotamme innolla tulevaa ja sen mukanaan tuomia uusia mahdollisuuksia", kertoo hevossairauksien erikoiseläinlääkäri Tiina Eskonen, Kuopion ja Laukaan hevosklinikoiden uusi omistaja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit