Ensi kertaa maailmassa? Ravia 60 kilometriä tunnissa kauppakeskuksen pihalla - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Ensi kertaa maailmassa? Ravia 60 kilometriä tunnissa kauppakeskuksen pihalla

Lempäälän lumiravien ensimmäinen päivä esitteli laajasti raviurheilua ja ratsastusta. Ravilähdöt ratkesivat tiukkojen kiihdytyskilpailujen loppumetreillä.
Suomen Hippos / Ilkka Nisula
Tamma Triolet irtosi Miia Myllymäen ohjastuksessa upeaan voittoon kilpakumppanistaan Extreme Luca / Margot Schlesier montén finaalissa.

Sumuisessa lauantain aamupäivässä nähtiin jotain ainutlaatuista, kun shetlanninponit korkkasivat Suomen, ehkä jopa maailman, ensimmäiset kauppakeskuksessa järjestetyt lumiravit.

Lempäälän Ideaparkin kaksipäiväinen hevosalan tapahtuma kerää kauppakeskuksen ulko- ja sisäpuolelle erirotuisia ratsuja ja ravihevosia noin 80. Lauantaina kauppakeskuksessa vieraili lähes 30 000 ihmistä, mikä on 1,5 kertaa tavanomaisen lauantain asiakasmäärä.

Shetlanninponien avauslähdön voittajaksi kiri Alba Salma ohjastajanaan Eerika Harala.

”Tuntuu aivan mahtavalta voittaa tällaisessa tapahtumassa. Kävin viimeistelemässä eilen Alba Salman kotona ja se tuntui hyvältä jo silloin”, Harala riemuitsi voitosta.

Hän lupasi palkita pinkeissä valjaissa urakoineen tamman kotona voittoporkkanoilla.

Lauantai oli lumiraveissa suomenhevosten juhlaa. Päivän päälähtö oli Maaseudun Tulevaisuuden loimilähtö suomenhevosille. Lähdön voitti ylivoimaisesti Kari Venäläisen ohjastama Tosi-Jänkä, kun Etupassi laukkasi heti alkuun.

Venäläinen voitti myös viime kesän Hevoset Kaivarissa -suurtapahtuman 250 metrin radalla.

”Tapahtumia on vaikea vertailla keskenään, kun Kaivarissa oli kesähelle ja 20 000 ihmistä, mutta täälläkin oli mukava olla mukana. Lyhyt matka sopii Tosi-Jänkälle, se ei ehdi miettiä koiruuksia”, Venäläinen kommentoi.

Suomenhevoset mittelivät myös näytösluontoisessa rekikilpailussa. Työhevosharrastajien kanssa yhteistyössä toteutettu lähtö ei sujunut kommelluksitta, kun toisessa alkuerässä samaa rekeä vetäneiden Hallanvaaran ja E.V. Kenraalin reki ajautui radan reunaan ja irtosi.

Leikkimielisen kilpailun voittoon lasketteli kulkusten tahdittama nimensä mukaisesti Voiton Viivi.

”Mahtava tapahtuma, tosi kivaa olla täällä”, iloitsi Voiton Viivin omistaja Marika Hemgård.

Päivän toisessa lähdössä mentiin lujaa alusta loppuun asti. Montén eli raviratsastuslähdön 250 metrin matkalla hevoset ehtivät kiihdyttää lähes 60 kilometrin tuntivauhtiin.

Lähdön voittaneen Trioletin ohjastaja Miia Myllymäki kertoi, että heti kun Lempäälän lumiraveista kerrottiin, oli selvää, että se olisi yksi hevosen kauden päälähdöistä. Yleisö seisoi aivan radan vieressä, mikä toi uusia lisäkierroksia normaaliin lähtöön verrattuna.

“Jännitti ihan hirveästi. En muistanut hengittää suorituksen aikana. Hevonenkin katseli aluksi yleisöä, mutta keskittyi onneksi hyvin kilpailuun”, Myllymäki kiitti.

Ikuisena kakkosena tunnettu Triolet viihtyi suoralla, lyhyellä matkalla kuin kotonaan.

“Nopea kiihdytys sopii sille, se lähtee vaikka paikaltaan.”

Lumiravit järjestävät Lempäälän Ideapark, Suomen Hippos, Teivon ravirata, Suomen Ratsastajainliitto ja Veikkaus. Maaseudun Tulevaisuus on yksi ravien yhteistyökumppaneista. Tapahtuma jatkuu sunnuntaina.

Uutista on korjattu 10.3. kello 18:16: tarkennettu lauantain kävijämäärä oli lähes 30 000. Aluksi kerrottiin sen olleen 28 000.

Lue lisää

Täyteen vuokratut ostoskeskukset houkuttelevat pois keskustoista maakunnissa – "Tarvitaanko kaupan tiloja tulevaisuudessa näin paljon?"

Kärsiikö Seinäjoen keskusta Ideaparkista? – Näin erimieliset tutkija ja kaupunginjohtaja vastaavat

Seinäjoki saa kauan kaivatun Ideparkin – ”Tori on 10 000 vuotta vanha keksintö, ja nykyään siinä on vain katto pään päällä"

Sukari-konsernissa pohditaan Ideaparkin laajentumista ulkomaille – seuraava kauppakeskus sijoittuu todennäköisimmin itärajalle tai pääkaupunkiseudulle.