Hevoset

TalkKari vierailee hevossaunottaja Tarvaisella – "Eihän mulla tervettä hevosta ole ollut"

Hevoset 11.03.2018

"Oikein hirvittää, miten seuraavien sukupolvien kanssa käy. Hevosesta on tullut kuin esine, kuin mopo."


Jukka Heiskala
TalkKari vierailee tällä kertaa Saarijärvellä Jouko Tarvaisen tallilla.

Tämänkertainen TalkKari vierailee kauniin lumisissa järvimaisemissa Saarijärven Tarvaalassa. Kari Lähdekorpea on vastassa on maankuulu hevossaunottaja ja -kuntouttaja Jouko Tarvainen, joka kertoilee omasta ja sukunsa historiasta ja siitä, millaisessa roolissa hevoset ovat suvussa olleet.

"Sieltä se geeni on tullut, koska eihän mulla tervettä hevosta ole ollut. Papalta olisi tullut hemmetin hyviä ohjeita, jos vain olisi ollut nauhuri päällä", Tarvainen sanoo ja on kovasti huolissaan tulevaisuuden hevostietämyksestä.

"Oikein hirvittää, miten seuraavien sukupolvien kanssa käy. Hevosesta on tullut kuin esine, kuin mopo, joka viedään tietäjälle, jos sytytystulpassa ei ole virtaa."

Ohjelmassa matkataan ravuri Hevillän kyydissä, ja matkan varrella Tarvainen kertoilee oman harrastuksensa alkamisesta, hevosten uittamisesta ja saunottamisesta, suhteestaan kyläläisiin sekä valmennustaktiikoistaan.

Tallissa on yksi lämminverinen, Maija, jonka toipumistarina kuullaan videolla. Siellä tavataan myös puoliso Jaana Komulainen, joka paljastaa oman hevostaustansa.

Jouko Tarvainen kertoo myös, mikä on parasta treenaamista. Kyydissä on silloin muitakin kuin Tarvainen.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT