Hevoset

Hippoksen puheenjohtajapeli alkoi heti kulisseissa - Lehtisalo ei myönnä muttei kiellä kiinnostustaan

Hevoset 13.03.2018

Lehtisalo haluaa antaa hallitukselle työrauhan varsojen tunnistussotkun selvittämiseksi pohjia myöten.


Juha Tanhua
Antti Lehtisalo erosi Suomen Hipppoksen puheenjohtajan tehtävästä viime tiistaina.

MT:n saaman vihjeen mukaan Suomen Hippoksen eronneella puheenjohtajalla Antti Lehtisalolla on valmius asettua uudelleen ehdolle järjestön johtoon, kun toukokuun lopulla valtuuskunta valitsee hallituksen jäseniä.

Hän erosi luottamustehtävästä viikko sitten tiistaina, koska hänen kolme varsaansa ovat mukana niiden vajaan 60 varsan joukossa, joita ei ole tuotu sääntöjen mukaisesti Suomen maaperälle tunnistettaviksi.

MT tavoitti Antti Lehtisalon maanantaina. Tämä ei myöntänyt muttei myöskään suoraan kieltänyt huhua.

"Toivon kaikilla tavoin, että tämä ongelma saadaan nyt selväksi. Millekään muulle en ole tässä vaiheessa suonut ajatustakaan", Lehtisalo kommentoi.

"Haluan, että Hippoksen hallitus saa nyt tässä asiassa työrauhan ja luottamus sääntöihin ja toimintatapoihin voi palautua."

Hippoksen hallitus on koolla maanantaina ylimääräisessä kokouksessa. Hallitus saa puheenjohtajana toimivan Kari Erikssonin mukaan jalostusosastolta lisää tietoa varsojen tunnistusrikkeistä.

Hevosurheilulle Lehtisalo kertoi perjantaina myös niiden kolmen varsansa nimet, jotka on tunnistettu Tanskassa eikä Suomessa. Hän ehdotti, että rikkomuksen kohteena olleet varsat jätettäisiin ilman kasvattajapalkkiota. Samaa vaati perjantaina myös Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto.

Lue myös:

Eriksson: Ensin tutkitaan, sitten päätetään mahdollisista seuraamuksista

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT