Hevoset

Hippoksella ratkaisu varsojen tunnistusasiaan – yksityiskohdat neuvotellaan vielä MMM:n kanssa

Hevoset 24.03.2018

Lämminveriravurien tunnistamiset ulkomailla vastoin sääntöjä on saatu selvitettyä. 79 hevosta pysyvät toistaiseksi osittaisessa kilpailukiellossa.


Saara Olkkonen
Ranskassa, Tanskassa ja Virossa on tunnistettu vuoden 2011 jälkeen 79 varsaa, jotka ovat osittaisessa kilpailukiellossa.

Suomen Hippoksen hallitus on käsitellyt ulkomailla sääntöjenvastaisesti tunnistettujen varsojen tilannetta torstaina ja perjantaina.

Jalostusjohtaja Minna Mäenpää kertoo MT:lle perjantaina illansuussa, että hallitus on päätynyt ratkaisuun varsojen sääntöjen vastaisessa tunnistuksessa.

Ratkaisumalli käydään kuitenkin vielä läpi maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

"Tiedotamme sen jälkeen asiasta alkuviikolla", hän sanoo.

Hippos julkaisi viikko sitten listan niistä 79 hevosesta, jotka ovat toistaiseksi osittaisessa kilpailukiellossa.

Minna Mäenpää kertoi perjantaina Rovaniemelle kokoontuneiden jalostuspäivien ihmisille, että Hippoksen sääntövaliokunta käsitteli ongelmaa tällä viikolla, jalostusvaliokunnassa se oli jo aiemmin.

"Asia on vakava. Mutta pitää muistaa että syntyy tuhansia varsoja. Suurin osa kasvattajista on toiminut täysin oikein", hän korosti hevosväelle.

"Meillä ei ole hevosalana varaa tällaiseen. Koko ajan käydään spekulaatiotta, olemmeko oikeutettuja valtion tukiin. Tiedämme itse, että hevosala on niihin oikeutettu, mutta se pitää myös kyetä esittämään selkä suorana ulospäin."

Kuninkuusravipaikkakunnalla pidetty kaksipäiväinen seminaari kokosi kumpanakin päivänä noin sata hevosihmistä, joista suurin osa oli suomenhevoskasvattajia ja hevosjalostusliittojen väkeä.

Lue myös:

Varsojen tunnistussotkussa lisää eroja

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT