Hevoset

Finlandia-ajon voitto Kari "TalkKari" Lähdekorven hevoselle

Pastore Bobin voitto sai kaiken kokeneen kehäketun herkistymään.
Jussi Korkia-aho
Kari Lähdekorpi sai kannettavakseen Finlandia-ajon pokaalin. Sunnuntaina kello 11 on luvassa Finlandia-päivän tunnelmia MT:n nettisivuilla Lähdekorven juontamassa TalkKari-ohjelmassa.

Suomalaisen raviurheilun moniottelija Kari Lähdekorpi sai nauttia Vermossa Finlandia-ajon voitosta. Johan Untersteinerin ohjastama ja valmentama Pastore Bob vei johtopaikalta mailin ryhmäajon kilometriajalla 1.11,0. Ykköspalkinto oli 110 000 euroa.

Ruunan osaomistaja Lähdekorpi herkistyi voittajahaastattelussa kyyneliin, kun häneltä kysyttiin, miksi juuri Johan Untersteiner valmentaa monia hänen hevosiaan.

"Jontte on ensimmäisiä ruotsalaisia, joita opin tuntemaan, kun muutimme Ruotsiin 32 vuotta sitten. Hän oli silloin kaksivuotias. Hän on oikeastaan kuin perheenjäsen."

Juoksunkulku ja vauhdinjako oli ennakko-odotuksiin nähden rauhallinen.

"Hyvä lähtörata ratkaisi tänään paljon, kun muut eivät oikein halunneet ajaa kilpaa. Tämä hevonen on noussut pronssi- ja hopeadivisioonan lähdöistä avoimelle tasolle, ja näyttänyt, että ei näiden lähtöjen välillä välttämättä niin hirveää eroa ole", Lähdekorpi arvioi.

Voitto toi myös kutsun KM Hästfarm i Holm Ab:n ja Rolkur Invest Ab:n omistamalle viisivuotiaalle Pastore Bobille Elitloppettiin toukokuun viimeiselle viikonlopulle.

"Hevonen on starttinopea ja saimme päättää vauhdin. Viimeiset 400 metriä ajettiin vauhdilla", Untersteiner kertasi tapahtumia.

Kari Lähdekorpi on voittanut Finlandia-ajon myös valmentajana. Vuonna 2006 Hot Shot Knick hallitsi tapahtumia niin ikään keulapaikalta.

Suomenhevosten Erkon pokaalin paras oli johtavan rinnalta kärkeen rutistanut Polara. Ohjastaja-valmentaja Antti Tupamäki kertoi voittajahaastattelussa, että vuoden takaista Elitkampen-voittoa on tarkoitus puolustaa kolmen viikon päästä Solvallassa.

Toto76-kooste on tuttuun tyyliin katsottavissa Maaseudun Tulevaisuuden kotisivuilla tänään noin kello 20 alkaen.

Kokonaisuutena erittäin tasokasta raviurheilua sisältäneen Finlandia-päivän värikkäisiin tunnelmiin palataan sunnuntaina kello 11 Maaseudun Tulevaisuuden nettisivuilla julkaistavassa TalkKari-ohjelmassa.

Finlandia-ajossa juoksi peräti kolme Kari Lähdekorven osaomistamaa hevosta. Näin hän ennakoi kisaa MT:n videohaastattelussa torstaina.

Juttua päivitetty kello 19.13. Vaihdettu kuva.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jarmo Saarela paljastaa TalkKarille ajavansa mieluummin kylmäverisillä

MT:n TalkKari Siuntiossa: Nina Pettersson-Perklen on ravikimppoja keräämällä saanut uusia ihmisiä hevosurheilun piiriin

Katso Ravilauantai: Forssan ravit TV:ssä klo 15:15