Suomalaishevosille hienot sijoitukset Elitloppet-sunnuntain päälähdöistä - Hevoset - Maaseudun Tulevaisuus
Hevoset

Suomalaishevosille hienot sijoitukset Elitloppet-sunnuntain päälähdöistä

Nadal Broline Elitloppetin kolmas ja Polara Elitkampenin kakkonen.
Suomen Hippos / Joonas Kolehmainen
Elitloppet-voittaja Ringostarr Treb yhdessä suomalaisen hoitajansa Heli Tarrimaan kanssa.

Elitloppet-finaalin voitti italialainen ori Ringostarr Treb. Ori vei myös karsintalähdön. Finaalissa voittoaika oli mailin eli 1 609 metrin ryhmäajossa 1.09,0. Ykköspalkinto oli kolme miljoonaa kruunua.

Kahdeksanvuotiaan Ringostarr Trebin voitossa oli Elitloppettiin sopivasti kansainvälistä väriä: Hevosen omistaja on italialaistalli E.V.A.M Racing Trotters SRLS, valmentaja Ruotsissa tallia pitävä amerikkalainen Jerry Riordan, hoitaja suomalainen Heli Tarrimaa ja ohjastaja saksalainen Wilhelm Paal.

"Jos olisin voinut toivoa etukäteen, niin juoksunkulku olisi mennyt juuri näin. Tiesin jo ennalta, että keulassa juossut Pastore Bob on todella nopea ja pitää kovaa matkavauhtia", Paal kertoi.

Finaalissa toiseksi sijoittui ruotsalainen Propulsion ja kolmanneksi suomalaisen Onkel Invest Oy:n eli Päivi Laakkonen-Mäkihongon omistama ja Reijo Liljendahlin Ruotsissa valmentama Nadal Broline. Suomalaisen Kari Lähdekorven osaomistama ruotsalaisruuna Pastore Bob veti finaalilähtöä kovalla vauhdilla ja taipui lopussa viimeiseksi.

"Taktiikkana oli, että otetaan johtopaikka ja luovutetaan se jollekin. Hevonen oli kuitenkin niin paineissaan, ettei se onnistunut. Mukavaa, että hevonen pääsi finaaliin", Lähdekorpi kommentoi.

Elitloppet sai varsin happaman sivumaun, kun ensimmäinen karsintalähtö pääsi lopullisesti matkaan vasta neljännellä yrittämällä. Suurin ennakkosuosikki jopa finaalivoittajaksi ollut ranskalainen Bold Eagle kuumeni pahasti ja laukkasi hyväksytyllä yrityksellä jo lähtökiihdytyksessä.

Kylmäveristen Elitkampenissa keulapaikalla juossut norjalaisori Lome Brage vei voiton. Antti Tupamäen ohjastama ja valmentama Polara kamppaili johtavan rinnalta hyvin toiseksi. Laukannut Pikkukahveli oli viimeisenä maalissa.

”Lome Brage on uskomattoman nopea. Se ei tunnu yhtään kylmäveriseltä. Se avaa auton takaa ihan todella lujaa. Melkein tarvitsee turvavyön”, ohjastaja Erik Adielsson kertoi orista, joka sai myös kutsun Härmään Nordic Kingiin juhannukseksi.

Päivän aikana nähtiin myös maailmanennätys, kun monté-lähdössä ranskalainen Be Mine De Houelle juoksi 1 640 metrin ryhmäajon kilometriaikaan 1.09,8.

Päivän avauslähdössä tuli voitto Suomeen Mr Golden Quickin toimesta.

Lue lisää

Uusi gallup: Kenelle kuuluu vastuu?

Tapaus Propulsion: 5 avointa kysymystä

Elitloppet veti Maaseudun Tulevaisuuden televisiokanavalle ennätysyleisön

Elitloppet kiinnosti tv-tuotteenakin - Suomesta Solvallaan ennätysvaihdot