LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Hevoset

Ravinetti: Ravivalmentaja yritti mukaan raveihin humalassa – sai usean kuukauden kilpailukiellon

Noin tunti ennen ravien alkua valmentaja puhalsi 0,7 promillen lukemat.
Jarkko Sirkiä
Ohjastajat puhallutetaan kaikissa raveissa.

Ravivalmentaja Antti Isomaa on saanut viikonloppuna järjestetyissä Ylivieskan raveissa kolmen kuukauden kilpailukiellon alkoholin vaikutuksen alaisena esiintymisestä. Asiasta kertoo Ravinetti.

Isomaan oli Ravinetin mukaan tarkoitus ajaa kilpaa ravien ensimmäisessä lähdössä, mutta suunnitelma tyssäsikin alkometriin. Ravien valvojana toiminut Juha Päkkilä kertoo Ravinetille, että Isomaa puhalsi noin tunti ennen ravien alkua 0,7 promillen lukemat. Myöhemmin tehdyssä tarkistuspuhallutuksessa lukema oli laskenut 0,59 promilleen, mikä sekin edelleen ylitti kilpailukiellon rajan.

Ohjastajat puhallutetaan kaikissa raveissa. Aivan nollatoleranssia alkoholin suhteen ei vaadita, mutta raveissa säännöt ovat tiukemmat kuin tieliikenteessä, jossa rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea.

Päkkilä kertoo Ravinetin haastattelussa, että silloin jos promilleja on yli 0,5, saa ohjastaja automaattisesti kolmen kuukauden kilpailukiellon. Jos lukema taas on 0,3:n ja 0,5:n välillä, on seurauksena ohjastajanvaihdos sekä 100 euron sakko. Jos ohjastajalla on promilleja yli yhden, kilpailukieltoa määrätään puoli vuotta.

Kilpailukielto koskee paitsi ohjastajana, myös kilpailuissa valmentajana toimimista. Isomaan valmennuslistalla on Suomen Hippoksessa kymmenen hevosta.

Ravinetti: Alkotesti vei ammattivalmentajan kilpailukieltoon

MT Hevoset
Lue lisää

Maria Kurttila noussut montén kärkijoukkoon

Ravialan johtajien tulotaso säilyi korona-aikanakin – taustavaikuttajilla huimat pääomatulot

Yhdeksän pisteen runko

Lapsuuden traumat ja muut negatiiviset elämänkokemukset unohtuvat ja tunteet vapautuvat, kun Jessica Rasila pääsee ratsaille

MT Hevoset