Hevoset

Toto76-vihje: Ranch Kelly tarraa Tammavaltikkaan

Forssan Toto76-kierroksen sokeripalanen on päätöskohteen Tammavaltikka. Vuodesta 1973 lähtien eri malleilla ajetun tammojen suurkatselmuksen timanttina loistaa Ranch Kelly.
Suomen Hippos / Lotta Kosonen
Hannu Torvisen ohjastama ja Anne Luttisen valmentama Ranch Kelly on menestynyt tällä kaudella mainiosti. Lauantaina se on Tammavaltikan suosikki.

Kesän kisoissa suorastaan henkeäsalpaavasti esiintynyt Anne Luttisen tuhkimotamma otti tuoreimman sulan hattuunsa tiistaina Ruotsin pääradalta Solvallasta. Ranch Kelly kiersi tammojen EM-lähdössä vaikeista asemista kiitettävästi kakkoseksi. Viimeisen kierroksen voimanpesä puski 9,4-vauhdilla.

Rivi alkaa mielenkiintoisella Pilvenmäki Maratonilla. Kaksinkertainen ravikuningas Köppinen on hoitanut tämän neljän kierroksen kisan kahtena edellisvuonna nimiinsä, ja jälleen lie sama kaiku kavioiden. Rovaniemen kuninkuusmittelössä Köppinen kamppaili päätösmatkan voittoon ja oli kokonaiskisassa Costellon jälkeen kakkonen.

Vihjesysteemin kolmas tukipalkki on Suomessa neljättä kertaa starttaava Chief Orlando. Ori on ollut kaikissa Tapio Mäki-Tulokkaan tallista käsin juossuissa kisoissa mahtava. Nyt vastus on sopivampi ja paikka mitä parhain. Chief Orlandolle maalaillaan koko matkan johtoa.

”Hevoselle kuuluu hyvää. Robin Roof on kova vastus, mutta kyllä Chief Orlandoon löytyy luottoa”, kommentoi Mäki-Tulokas.

Mäki-Tulokkaalla on myös muita hevosia Forssassa tositoimissa. Raamikkaan Didi Hossin kohdalla hän varoittelee voltin nelosradasta. Synkkä lähtöpaikkaa polttaa Live For Greatnessin mahdollisuudet. Sunbeam on sen sijaan hyvissä asemissa.

”Ruunalla on ollut viime juoksuissaan epäonnea. Lähtönopeutta on, ja jos tuurit käyvät, pystyy Sunbeam kärkipäähän.”

Valiodivisioonassa nähdään kokeneiden konkareiden taisto. Kuninkuuskisassa komeasti kolmanneksi venynyt Camri iskee keulaan. Comebackia tekevä 15-vuotias Hullumies liimautunee kantaan. Seniori kiri Turussa sen verran lennokkaasti, ettei Camrin ohittaminen yllättäisi lainkaan.

Toto76-vihje

Lähtö 1: 7 Köppinen (1,5)

Lähtö 2: 1,3,8,14,2,4 (9,7)

Lähtö 3: 7,2,1,4,5,10,6,8 (9,3)

Lähtö 4: 1,9,7,10 (3,5)

Lähtö 5: 3 Chief Orlando (6,1)

Lähtö 6: 2,4,10,7,3,8,5 (11,12)

Lähtö 7: 8 Ranch Kelly (4,3)

1344 riviä x 0,05 euroa = 67,20 euroa

Pelaa MT:n vihjerivi Veikkauksen sivulla tästä linkistä

Viikon väistö

Toto76, lähtö 2: Didi Hoss ei ole viime voitoista huolimatta täysin vakuuttanut. Lisäksi nelosrata on isolle hevoselle haasteellinen.

Viikon varma

Toto76, lähtö 5: Chief Orlando on esiintynyt erinomaisesti. Nyt on voiton vuoro.

Viikon yllättäjä

Toto76, lähtö 3: Like You on mukavalla mallilla. Tarjolla on nappireissu ja sen myötä kärkisija.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vuoden hevosenomistaja Esa Himanen innostui raveista onnekkaan sattuman kautta 7-vuotiaana – "Harmittaa, kun ihmiset eivät tiedä kuinka mukavaa hommaa tämä on"

Ohittaako Mäki-Tulokas tai Ojanperä Niemisen vuoden valmentajana?

Toto76-vihje: Sue's Photo ravaa rakettirahat