Hevoset

Ypäjän kenttäratsastuksen PM-kisoissa suomalaisratsukot kärjen kannassa perjantain jälkeen

Ypäjän radan pohjia on parannettu ja uusia esteitä on rakennettu.
Hevosopisto/Hanna Heinonen
Poniratsukoissa Elmo Laiho oli perjantain jälkeen viidentenä. Ratsuna Ewan Stone.

84 ratsukkoa osallistuu Ypäjällä Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuihin viikonloppuna.

Suomalaiset olivat perjantain koulukokeen jälkeen poniratsukoissa tiukasti kärjen kannassa. Hedwig Wikström oli neljäntenä ja Elmo Laiho viidentenä. Kilpailu jatkui lauantaina.

Aikuisten sarjassa Tuija Rosenqvist oli ensimmäisen osakokeen jälkeen kolmantena. Aikuisilla on lauantaina vuorossa estekoe.

Lauantaina on myös nuorten kenttähevosten Avant Trophy sarjan finaali. Finaalissa on maastoradan lisäksi tuomariarvostelu, jossa arvioidaan hevosten tyyppi, hyppykyky, kapasiteetti ja rohkeus sekä kehityskelpoisuus kansainvälisille areenoille.

"Ypäjällä on tehty valtavasti töitä tapahtuman eteen. Pohjia on paranneltu ja uusia esteitä on rakennettu. Jokaisessa luokassa on selkeästi erilaiset tehtävät ja erilainen luonne. Uskon, että näemme jännittävän kilpailun", tuomariston puheenjohtaja Jutta Koivula arvioi.

Mestaruuksien lisäksi Ypäjällä ratsastetaan kymmenettä kertaa nuorten hevosten festivaalissa. Festivaalin ohjelmassa on muun muassa Hankkija Breeders Prize kasvattajakilpailu sekä 5-vuotisderbyt.

Perjantaina ratkesi ponibreedersin voitto. kuusivuotiaiden ponien Breeders voiton vei Bellezza di Notte RP, jonka on kasvattanut Kaisu Västinsalo.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hevosopiston henkilökunta kuihtuu budjetin pakkosopeutuksen jälkeen viidellä

Korumies Arvin tähtäimessä kenttäratsastus ja muiden miesratsastajien auttaminen – verkoston avulla annetaan tukea kiusaamisen uhreille

Ypäjäläissuvun ylpeys on oma kotimuseo, jossa lähes joka esineellä on tarina – 1800-luvun lautashylly kaivettiin esille romukasan takaa