Hevoset

Herra Heinämies Derbyn sankari

Ennakkosuosikki Vixus jäi loppukirissä hopealle.
Suomen Hippos/Merja Ahola-Turpeinen
Antti Ojanperän ohjastama Herra Heinämies (nro 1) kirii loppumetreillä ohi juoksua johtaneen Janne Sorosen Vixuksen.

Herra Heinämies voitti Antti Ojanperän ohjastamana ja valmentamana 5-vuotiaiden suomenhevosten Derbyn. Kilometriaika 2 100 metrin ryhmäajossa oli 1.25,7 ja ykköspalkinto 45 000 euroa.

"Ajattelin etukäteen, että yritetään ainakin haastaa Vixus. Rovaniemen startin jälkeen kiristettiin kotona ruuvia Derbyä kohti. Tämä on ollut meille unelma, joka nyt toteutui", Pihtiputaalla tallia pitävä Antti Ojanperä kertoi voittajahaastattelussa.

Herra Heinämiehen omistavat ja ovat kasvattaneet sisarukset Petri Säteri ja Terhi Saaranen Viitasaarelta. Herra Heinämiehen isässä Vieskerissä oli siinäkin selkeä keskisuomalainen leima, joten voitossa oli vahva metsomaakunnan väri.

"Herra Heinämies on meille jo kolmannen polven kotikasvatti. Isä jo aikanaan kiinnitti paljon huomiota orivalintoihin ja emälinjaakin on mietitty", Säteri sanoi.

"Unta on nähty tästä voitosta ja nyt se toteutui. Antin lisäksi pitää kiittää hänen puolisoaan Jutta Ihalaista ja hevosenhoitaja Marika Salinia ja montaa muutakin, jotka ovat hevosen eteen tehneet töitä", Säteri muistutti.

Herra Heinämies juoksi Derby-finaalia johtaneen Vixuksen takana ja kiri sen edelle loppumetreillä niukasti, mutta varmasti. Vixus piti toisen sijan ja kolmanneksi kesti johtavan rinnalla juossut Larsman.

Tunnelmat ja taustat Killerin Derby-lauantailta käydään tarkasti läpi sunnuntaina TalkKarissa, joka on katsottavissa Maaseudun Tulevaisuuden nettisivulla kello 11 alkaen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

TalkKari Killerillä: Derbyvoittajat löivät kaikki kortit pöytään – "Jäätävä loppusuora!"

Humiro teki jättiyllätyksen - vei suomenhevosten Derbyn Killerillä

Toto76-vihjeet Derby-finaaliin: Nuoren oriin kohtaloksi voi koitua liian kova matkavauhti